26 Aralık 2025, Cuma
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVHidayet'in talibi çok! / BARBAROS TAPAN

Hidayet'in talibi çok! / BARBAROS TAPAN

Hido için ilk tercih, NBA’de şampiyonluk yaşayabileceği bir takıma gitmek olur. Lakers, Hawks ve son iki sezonun 1 numarası Miami Heat, onunla ciddi olarak ilgileniyor. Burası olmazsa Türkiye’ye dönmesi yüksek ama kalırsa ona en uygun takım Miami olur.

Uzun yıllardır NBA’i hem canlı hem de yerinden takip ediyorum. Hidayet Türkoğlu’nun hâlâ burada bitmemiş bir hesabı olduğunu düşünüyorum. Dile kolay NBA’de 13 sezon ‘Türkoğlu’ isimini bilmeyen kalmamıştır. Hatta ona, efsane basketbolcudan yola çıkarak, ‘Beyaz Jordan’ lakabını bile takmışlardı. NBA’e geldiği ilk günden beri Hido’yu yakından takip ediyorum. Los Angeles’ta yaşadığım için de Lakers ya da Clippers maçlarında onunla görüşme fırsatı buluyorum. Rakip takım oyuncularının en çok saygı gösterdiği, Staples Center’da Lakers maçlarını izleyen ünlü aktör Jack Nicholson’ın bile ona olan hep özel bir ilgisi olmuştur. Milli basketbolcu, son iki sezonda Orlando Magic formasıyla 11 maça çıktı. Yaşadığı talihsiz sakatlıkları ve yine aynı şekilde kariyerine işlenen doping dosyası tam onu gözden düşürdü derken, bu kez ABD medyasında ismi Lakers, Atlanta Hawks ve Miami Heat’le anılmaya başladı. Bunun en büyük nedeni ise Lakers’ın son dönemde yaşadığı sakatlık sorunları, Hawks’ta Al Horford’un sezonu kapatması ve son iki sezonun şampiyonu Miami’nin benchinin bu sezon daha zayıf olması. Bu da 3 takımın, Hido’ya ilgi duymasını sağladı.

LeBron: Onunla oynarım

Hido’nun şu an için NBA’de devam etmeyi ilk tercih olarak gördüğünü düşünüyorum. Eğer burada kalır ve Türkiye’ye dönmezse, Miami onun için en ideal takım olur. Miami’nin yıldızı LeBron James’le 2012 All-Star maçı öncesinde yaptığı röportajda, “NBA’de oynayan yabancı oyuncular arasında en beğendiklerimden biri de Hidayet. Onunla aynı takımda olmak güzel olur” demişti. Hido için bu saatten sonra NBA’de tek hedef, bir şampiyonluk ve onu süsleyen bir yüzük olmalı. Lakers ya da Hawks ise turistik amaçlı bir gezi olmaktan öteye gitmez.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler