27 Aralık 2025, Cumartesi
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVGSGM sessiz kalmadı / ÜMİT AVCI

GSGM sessiz kalmadı / ÜMİT AVCI

Basketbol antrenörlerinin denklik kurslarına katılmasıyla ilgili hatalı olduğu vurgulanan GSGM bu iddiaları yalanladı. Spor Eğitim Dairesi Başkanı Çılgın, “Sorun bizde değil” dedi.
2005 öncesinde lisans almış olan tüm basketbol antrenörlerinin denklik kurslarına ve sınavına katılmalarıyla ilgili karar kamuoyunda tartışılırken, olayın sorumlusu olarak gösterilen Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitim Dairesi Başkanı Alettin Çılgın çarpıcı açıklamalar yaptı.

1987’de yeni düzenleme!
Kamuoyuna yansıtıldığı gibi sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını vurgulayan Çılgın, “1987 yılı öncesinde bütün federasyonlar kendi kurslarını kendileri açıyor ve kayıtlarını tutuyordu. 1987 yılından itibaren 3 kademeli sistemi oturttuk ve federasyonlara kurslarını spor eğitim dairesi ile birlikte açtırma yoluna gittik. O tarihten bu yana bütün kayıtları tutuyoruz. O tarihten önce kurslara katılıp başarılı olan antrenörlerimizin 3 kademeli sisteme göre denkliklerini yaptırmaları için de federasyonları bilgilendirdik. Tek yapılması gereken bir dilekçe ile ellerindeki belgeleri bizlere ulaştırmalarıydı. Bunu yerine getiren tüm antrenörlerin kayıtları yine bizim sistemimizde mevcuttur. Biz bunların kaybolmaması için de tüm önlemlerimizi almışızdır. Yani bugün o belgeler istense, iki dakika içinde kendilerine yollarız. Ancak denkliklerini yaptırmayanlar da federasyon kayıtlarında bulunmalıdır. Onlar da bize ulaştırıldığında hemen denklikleri yapılır” dedi.
Mevcut durumun neden kaynaklandığını bilmediğini de vurgulayan Çılgın, “Basketbol Federasyonu’nun bu konudaki dayanağını bilmiyorum. Sonuçta artık özerk bir federasyon ve kendi kurullarında kararlar alıyorlar. Ancak bizim sistemimizde kazanılmış haklar her zaman yeterlidir. Federasyon taşınırken bir sıkıntı olmuş olabilir, başka bir sorun yaşanmış olabilir ama sanıyorum şu anda ellerinde bulunması gereken bazı bilgiler ortada yok. Ancak tekrar söylüyorum, antrenör arkadaşlarımız, ellerindeki belgeleri bile ulaştırsalar, bu bizim için kazanılmış bir haktır ve yeterlidir. Kendilerinden bir kursa ya da sınava katılmalarını isteyemeyiz” ifadesini kullandı.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler