2 yıllık NBA macerasının ardından Türkiye’ye Anadolu Efes forması ile dönen Semih Erden, hem lacivert-beyazlılar, hem de A Milli Takım için umut verici sözler söyledi, NBA’e yeniden dönmek istediğini de dile getirdi.
Türkiye’yi 2 yıl boyunca NBA’de önce Boston Celtics, ardından Cleveland Cavaliers formasıyla temsil eden Semih Erden, ses getirecek bir transfere imza attı, Anadolu Efes ile 2 yıllığına anlaştı. Darüşşafaka’da yetiştikten sonra Partizan ve Fenerbahçe Ülker’de boy gösteren, lokavt dönemini ise Beşiktaş Milangaz’da geçiren yıldız basketbolcu, kariyerine yeni bir sayfa açarken, MİLLİYET’e önemli açıklamalar yaptı.
Transfer döneminde önemli kulüplerden teklifler aldığını ve özellikle NBA’de kalıp kalmama konusunda kararsız olduğunu söyleyen Semih, “Geçtiğimiz yıl yaşadığım sakatlık olmasa zaten NBA’de kalırdım. Yine Cleveland’dan teklif aldım. Bunun yanındaAvrupa’nın önde gelen kulüplerinden CSKA, Barcelona ve Real Madrid ile görüşmeler oldu ama ben NBA’den döneceksem, Türkiye’yi ilk sırada tuttum. Sonuçta sevdiğiminsanlar burada. Efes’in teklifi gerçekten ciddiydi ve bana ‘gerçekten istendiğimi’ hissettirdi. Oktay Mahmuti’nin bu transferin bitmesini özellikle istemesi bana gurur verdi ve sonunda teklifi kabul ettim, yeniden Türkiye’ye geldim. Avrupa’nın sert basketbolunda sürekli oynayan bir isim olmak beni yeniden eski gücüme ulaştırır“ dedi.
Kontratında NBA çıkışı var
Anadolu Efes ile iyi bir sezon geçireceklerine emin olduğunu söyleyen Semih, “Efes zaten basketbolda gelenekleri olan, her sezon zirveye oynayan bir kulüp. Şu ana kadar kurulan kadronun da gerçekten çok iyi olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle özellikleEuroleague’de çok ses getireceğimizi düşünüyorum. Ben de çok çalışarak, takımıma katkı yapmak, başarılarda pay sahibi olmayı hedefliyorum. Uzun yıllardır kulübün hasret olduğu bir Final-Four var. Bu tabii ki ilk hedefimiz olacak. Euroleague gibi önemli bir kulvarda Final-Four tecrübesi yaşamak hepimize ayrı bir mutluluk ve gurur getirecektir” şeklinde konuştu.
NBA hedefinin yine olacağını söyleyen Semih, “Şu anda sadece Efes ile başarılı olmayı düşünüyorum ama kontratım bittiğinde yeniden NBA’i deneyebilirim. Zaten her sene sonunda NBA opsiyonum var. Orada oynayacak yeteneklerimin olduğunu düşünüyorum. Bunu Efes formasıyla yeniden herkese göstereceğim. Bu sene herkese çok iyi bir Semih izlettireceğim. İnşallah sakatlık olmasın. Tek istediğim bu. Sadece benim için değil, tüm sporcular için bunu diliyorum. Çünkü insanın hayatını bir anda değiştirebiliyor” ifadesini kullandı.
Sahaya çıktığımda her şeyi unuturum
Türkiye’de 3. kez zirveye aday bir kulübün formasını giyeceğini de hatırlatan Semih Erden, “Ben oynadığım takımlarda tüm gücümü sahaya yansıtırım. Çünkü biz profesyonel isimleriz. Sahaya çıktığımda Fenerbahçe Ülker’de ya da Beşiktaş Milangaz’da oynamanın bir farkı yoktur benim için. Giydiğim forma vardır, işim vardır ve kazanma isteğim vardır… Şimdi Anadolu Efes’te de aynısı olacak” diyerek sözlerini noktaladı.
Dönüşüme en çok ailem sevindi
Türkiye’ye dönüşüne en çok ailesinin sevindiğini söyleyen Semih, “İmzayı atınca annemi aradım ‘Efes’le anlaştım, bu sezon yine başınızda kaldım’ dedim. Bir süre bana inanmadı. Benim için de yeniden onlarla bir araya gelmek güzel bir şey. İstanbul‘da yaşamak gibisi yok. ABD’de de çok güzel ortamlar ve şehirler var ama her şeyin bir arada olduğu böyle mükemmel bir yer olamaz” diyerek sözlerini noktaladı.
Milli forma kutsaldır
Geçtiğimiz yıl Avrupa Şampiyonası öncesinde son anda kadrodan çıkarıldığını ve bu konuda kendisinin de suçlandığını hatırlattığımız Semih Erden, “Geçen yıl da konuşmuştuk. Benim o dönemde kadroda bulunmayışımın tek nedeni sakatlığımdı. Yoksa her zaman milli forma için koşa koşa giderim. Geçmişte yaptıklarımız zaten ortada. Bu sene de davet geldi. Sağlığım izin verdiği sürece ben ay-yıldızlı formayı gururla taşırım” diye konuştu.
Kadronun çok genç isimlerden kurulu olmasının dezavantaj olmadığını da söyleyen Semih, “Belki daha önce A Milli Takım tecrübesi az olan arkadaşlarımız var ama hepsi kulüplerinde önemli roller üstleniyor. Dolayısıyla bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Tanjevic zaten gençlere güvenen bir isim. Ben de A Milli Takım’da ilk olarak 16 yaşında oynadım. Elemelerdeki rakiplerimizden de bir tek İtalya zorlar gibi ama sonuçta her takıma karşı dikkatli olmamız lazım. Sonuçta parkeler her zaman sürprize açıktır” açıklamasını yaptı.





