FIBA ve TBF Heyetleri, İstanbul'un Kadınlar Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak olan salonlarını gezdi.
27 Eylül – 5 Ekim tarihleri arasında İstanbul ve Ankara'da düzenlenecek olan 2014 Kadınlar Dünya Şampiyonası için Cumartesi günü çekilen Resmi Kura'nın ardından bugün FIBA heyeti maçların oynanacağı salonları gezdi.
Predrag Bogosavljev, Paul Stimpson, Stephenir Mignot, Ana Sofia Formigo De Brito,Irene Merino, Jalinka Mcihaux ve Juliana Correa'dan oluşan FIBA heyetine, Emin Balcı, Serdar Ateş, Can Duraslan, Egemen Önen ve Tuğan Gökçe Oğun'dan oluşan Türkiye Basketbol Federasyonu heyeti eşlik etti.
İlk olarak Abdi İpekçi Arena'yı gezen heyet, 2010 Dünya Şampiyonası'nda da önemli bir rol oynayan salondan bir kez oldukça memnun kaldı. Uzun süredir 'Basketbolun Mabedi' görevini yerine getiren Abdi İpekçi Arena'nın 2014 yılında da kadın basketbolunun kalbi Türkiye'de atarken beklentileri fazlasıyla yerine getireceğinden herkes emin.
Heyetin bir sonraki durağı 2012 yılında açılan ve şampiyona sırasında İstanbul'da oynanacak maçlara Abdi İpekçi Arena ile beraber ev sahipliği yapacak olan Ülker Arena'ydı. Şehrin yeni basketbol merkezlerinden biri olan Ülker Arena, FIBA heyetinin beğenisini kazandı. FIBA heyeti sık sık ilk kez bu çapta bir organizasyona ev sahipliği yapacak olan salonun şimdiden hazır olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.
FIBA ve TBF heyeti yarın Ankara'da oynanacak şampiyona maçlarına ev sahipliği yapacak olan Ankara Spor Salonu'nu ziyaret edecek.
Kaynak: TBF





