Banvit ve Galatasaray'dan sonra Fenerbahçe Ülker de, kabus gördüğü maçta Pınar Karşıyaka'yı uzatmada devirdi, üst üste 3. galibiyetini aldı. Engin'in kritik üçlükleri Fener'e hayat verdi. Avrupa’dan elenen, ligde de kör topal ilerleyen Fenerbahçe Ülker, bir ara 14 sayı geri düştüğü maçta Pınar Karşıyaka’yı uzatmada devirebildi: 102-99. Oyunun başında hücumda sorun yaşamayan ve 13-7 öne geçen Fenerbahçe, savunmayı yine oturtamadı. İlk çeyrekte potasında tam 26 sayı gören Sarı-Lacivertliler, 2. periyodun başında tam 4 dakika sayı atamayınca 12-0’lık seriyle 23-38 geriye düştü. Ukiç ve Tomas’ın yokluğunda sahanın yıldızlarından (13 sayı, 11 asist, 6 ribaunt) Emir Prelzdiç oyun kurucu oynarken, bu işi fazlasıyla iyi yaptı. Ancak, Emir’in çabaları savunma etkisizliği nedeniyle sonuç vermeyince Karşıyaka soyunma odasına 53-45 önde gitti.
14 sayıdan geldi
Sakatlıktan çıkan Ömer Onan savunmada takımı ateşlemeşe çalıştıysa da, tek başına takım savunması yapılamayacağı için bu çabalar da yetersiz kaldı. Fakat, Pınar Karşıyaka dar bir rotasyonla oynadığı için, onlar da savunma sertliğinden ödün verince bu çeyrekte
30-18’lik üstünlük sağlayan Kanarya, son bölüme 75-71 galip girdi.
Engin yıldızlaştı
Fenerbahçe’nin geriden gelip maçı koparacağı sanılırken, İzmir ekibinin gösterdiği reaksiyon görülmeye değerdi. Chatman ve Stonajoviç ile sayılar bulan Karşıyaka son 12 saniyeye 4 sayı (87-91) önde girdi. Ancak o ana kadar fazla ortalarda gözükmeyen Engin’in üçlüğü, ardından aynı oyuncunun turnikesi gitti denilen maçı uzatmaya götürdü: 92-92. Son saniyede Chatman’a yapılan bariz faul atlanırken, uzatmada yorulan ve çok faul kaçıran Karşıyaka karşısında yine Engin’le çok kritik bir üçlük bulan Kanarya, maçı 102-99 kazanmayı başardı.



