Milwaukee Bucks ile kontratı sona erecek olan milli basketbolcu Ersan İlyasova, tüm tekliflere açık olduğunu söyledi…
Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA) sezon sonunda Milwaukee Bucks ile kontratı sona erecek olan milli basketbolcu Ersan İlyasova, Avrupa ve Türk takımları da dahil olmak üzere, tüm tekliflere açık olduğunu, ancak şu anda takımının play-off'a kalması hedefine odaklandığını söyledi.
Ersan, takımının deplasmanda Washington Wizards'a 121-112 mağlup olduğu karşılaşmanın ardından, soruları yanıtladı.
Wizards maçının, play-off yolunda kendileri için çok önemli olduğunu, ancak kaybettikleri için çok üzüldüğünü ifade eden Ersan, aslında maça iyi başladıklarını, ancak daha sonra savunmada sıkıntılar yaşadıklarını ve rakibe kolay sayı verdiklerini belirtti.
Ersan, play-off'a katılma şansları konusunda, “5 maç kaldı, bu maçları ne olursa olsun iyi oynayıp kazanmak istiyoruz. Daha ne olacağı belli değil” dedi.
Takımı Milwaukee Bucks'ta bu yıl NBA kariyerinin en verimli sezonunu geçiren Ersan, bu başarılı performansıyla ilgili olarak, “Bu pozisyonda kendimi buldum, çok iyi dakika aldım ve performansımı ortaya koydum. İyi bir sezon geçirdik. Eğer play-off'a kalırsak daha da iyi bir sezon olur bizim için” diye konuştu.
Ersan, gelecek sezona dair planlarının sorulması üzerine şunları söyledi: “Sezon sonunda sözleşmem sona eriyor. Seneye ne olacağını ben de bilmiyorum. Şu anda ligde 5 maç kaldı. Bu maçlara konsantre olup, play-off'a kalma hedefini düşünüyorum. Seneye ne olacağını şu anda konuşmak istemiyorum. Sezon bittikten sonra menajerimle görüşeceğiz ve ondan sonra ne olacağını göreceğiz”.
Milli basketbolcu Ersan İlyasova, yeni sezonda Avrupa'da ya da bir Türk takımında oynama ihtimaline ilişkin bir soru üzerine, “Her teklife açığım. Bütün teklifleri aldıktan sonra kararımı vereceğim” ifadesini kullandı.



