Fenerbahçe Ülker'in son haftalardakii formda ismi Engin Atsür, SKY Türk'te yayınlanan Basketbol Özel programına konuk oldu.
Atsür şu açıklamaları yaptı:
Adına yakışır bir maç oldu. Galatasaray MP iyi mücadele etti. Seyircimiz bizim için itici bir kuvvet oldu. Böyle bir maçı kazanmak benim ve takım arkadaşlarım için çok önemliydi. Son dakikalarda doğru işleri yaparak bu maçı kazandık. Son bölüme kadar ibre Galatasaray tarafındaydı. Son molada aramızda konuştuk bu maçı kazanmamız gerektiğini koçumuz bize çok iyi anlattı. Bunu da gerçekleştirdik taraftarlarımızın verdiği desteği de unutmamamız lazım.Sakatlardan dolayı kısıtlı bir kadroyla bu maçı kazanmasını bildik. On beş bin on altı bin kişilik salonun dolması hele ki cuma günü olmasına rağmen seyircinin maça gelmesi çok önemliydi.
Derbi maçları için motivasyon konusunda oyuncuların pek sıkıntısı olmuyor. Maç öncesi gerekli çalışmalar yapıldığı zaman zaten motivasyon tam oluyor.
Şike soruşturması en çok futbol kulübünü etkilese de bize yansımaları oldu. Bu durum için çok üzüldük. Biz sporcular olarak çok çalışarak kulübümüzü ileri taşımalıyız. Geçen sezon başı çok iyiydik son zamanlarda durumumuz kötüye gitti. Mühim olan sezon sonunda formda kalabilmektir. Biz bu sene play-off ve Euroleague’de sonu iyi getirmek istiyoruz.
Biz sporcular olarak sakatlıkla yaşamaya alışmalıyız.Sakatlık psikolojik olarak da bizi olumsuz etkiliyor.Ama iyi bir sağlık ekibiyle bu sakatlıkları atlatabiliyoruz.
Şu ana kadar Beşiktaş Milangaz bütün derbileri kazandı. Beşiktaş Milangaz derbi maçlarına çok iyi motive oluyor.Aslında, biz sporcular bütün maçlara eşit çalışıyor ama derbi maçlarında taraftarlar salonu doldurduğu için itici bür güç oluyor.
Avrupa dönüşü bazen zorluk çekebiliyoruz.Zor yolculuklar geçiriyoruz. Örneğin, Nancy maçı öncesi 3 saat otobüs yolculuğu yaşadık .Tabii bir de bunun dönüşü oluyor çok yorgun oluyoruz. Beko Basketbol Ligi’ndeki maçlarımıza bazen istediğimiz gibi çıkamıyoruz.Sonuçta, diğer takımlar bizim maçımıza bir hafta çalışırken biz o maça iki üç gün çalışabiliyoruz.
Nba oyuncuları ligimize renk kattı. Fenerbahçe Ülker, tek Nba oyuncu getirdi. Bu oyuncuyu da sadece Euroleague maçlarında oynattı.Çünkü, bu oyunucunun Nba’e döneceği belliydi Türkiye Ligi’ndeki iskelet kadromuzu bozmak istemedik. Sefolosha, Euroleague maçlarında bize çok büyük katkıda bulundu.Nba kariyerinde başarılar dilerim.
Euroleague’de çok kritik bir maçı kazanarak Top 16 ya kaldık. Top 16’da zor bir gruba düştük.Zaten genelde Top 16 grupları zor oluyor. Panathinaikos geçen senenin Euroleague şampiyonu, Kazan takımı zor bir coğrafyada olduğu için ulaşımı sıkıntılı, A.Milano dikkat edilmesi bir takım.Alınacak tek bir mağlubiyet çeyrek final maçlarına kalmamızı zora sokabilir.Ev sahibi olduğumuz maçları kesinlikle kazanmamız lazım. Deplasmanlardada alacağımız bir galibiyet bizi başarıya götürür.
Fenerbahçe Ülker Arena’yı, Anadolu Efes maçıyla seyircilerimze açacağız. Şu anda bazı antremanlarımızı orada yapıyoruz. Mimari olarak Nba salonlarına benziyor.



