Beko Basketbol Ligi'nin 21. haftasının açılış maçında Efes Pilsen, evinde ağırladığı Medical Park Trabzonspor'u 89-77 yenerek sahasında üst üste 5. kez kazandı.
İlk ve ikinci çeyrekte dengede giden maçin ikinci yarısında Efes Pilsen daha üstün bir grafik sergiledi. İkinci yarının başında 11-2'lik seri ile üstünlük yakalayan Lacivcert – Beyazlılar özellikle Ersin'in boyalı alanı iyi kapatmasıyla savunmasını düzeltti. Alan savunması Efes Pilsen'i zorlarken, son bölümde Kerem Tunçeri ile Kerem Gönlüm oyuna ağırlığını koyup beraberinde iyi savunma da gelince Efes Pilsen 16-0'lık seriyle mücadeleyi 89-77 kazandı.
Efes Pilsen'de 6 oyuncu çift haneli rakamlara ulaşırken Rakocevic 13 sayı 5 ribaunt 2 asist, Roberts 13 sayı 7 ribaunt, Kerem Tunçeri 13 sayı 2 asist, Thornton 11 sayı 8 ribaunt 7 asist, Ersin 12 sayı 3 ribaunt ve Kerem Gönlüm12 sayı 4 ribaunt 4 asist ile forma giydi.
Medical Park Trabzonspor'da ise Ali Karadeniz 28 sayı 7 ribaunt ve Obasohan 20 sayı ile oynadı.
KEREM TUNÇERİ'YE DİKİŞ
Efes Pilsen'in başarılı oyuncusu Kerem Tunçeri 27. dakikada yaşanan bir pozisyonda başına darbe aldı. Kanlar içinde kalan milli oyuncuya dikiş atıldı. Kerem müdahalesinden sonra oyuna girip başarılı bir grafik çizdi.



