16 Eylül 2024, Pazartesi
spot_img
Ana SayfaLİGLERBasketbol Süper LigEFES BEŞİKTAŞ'TAN RÖVANŞI ALDI: 79-72

EFES BEŞİKTAŞ'TAN RÖVANŞI ALDI: 79-72

Spor Toto Basketbol Ligi'nde 21. haftanın kapanışı önemli bir karşılaşmaya sahne oldu. 

 

Lider Anadolu Efes, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda ağırladığı Beşiktaş Sompo Japan'ı 79-72 mağlup etti. Lacivert – Beyazlılar bu sonuçla ligin ilk yarısındaki yenilginin rövanşını alırken üst üste 4. maçını kazandı. Mücadelenin son çeyreği nefesleri kesti. Üstünlüğün sürekli iki takım arasında gidip geldiği bu bölümde hakemlerin sertliğe izin vermesi sonucu zaman zaman oyuncular arasında tansiyon arttı.

 

Evindeki son 9 maçta 8 galibiyet elde eden Anadolu Efes'te Derrick Brown 20 sayı 3 ribaunt 3 asist ile maça damgasını vurdu. Heurtel'in 12 sayı 2 ribaunt 4 asistle oynadığı maçta Dunston 10 sayı 9 ribaunt, Furkan Korkmaz 9 sayı 4 ribaunt, Saric de 8 sayı 4 ribaunt ile etkili oldu. 

 

Tedavisi süren Lampe ve kadro dışı bırakılan Culperper'den yoksun Beşiktaş Sompo Japan ise dış sahadaki kötü performansını bu hafta da sonlandıramadı. Evindeki başarılı grafiğini deplasman maçlarına taşıyamayan Siyah – Beyazlılar dış sahada arka arkaya 8. kez mağlubiyet yaşadı. 

 

Beşiktaş'ta Elonu 13 sayı 16 ribaunt ile double double yaparken Hamilton 19 sayı 4 ribaunt, Cenk Akyol 13 sayı 4 asist, Wolters da 10 sayı 5 ribaunt 5 asistle mücadele etti. 

 

Maça iyi başlayan taraf konuk ekip Beşiktaş Sompo Japan oldu. Siyah – Beyazlılar, hızlı hücumlarla farkı açıp çeyreği 23-14 üstün tamamladı. 2.

periyotun başında dengeyi sağlayan Anadolu Efes ilk yarının bitimine doğru da hakimiyeti ele aldı. Çeyreği 25-19 ile geçen ev sahibi ekip soyunma odasına giderken farkı 3 sayıya indirdi. 

 

3. çeyrekte Efes etkili oyununu devam ettirdi. Sertliği artıran Lacivert – Beyazlılar potasında sadece 10 sayıya izin verip final periyoduna 59-52 önde girmeyi başardı.

 

Son çeyrek ise büyük heyecana sahne oldu. İki takım oyuncuları arasında tansiyon artarken hakemlerin sertliğe müsade etmesi gerginliğin daha da tırmanmasına sebep oldu. Bu bölümde Beşiktaşlı oyunculardaki yorgunluk belirtileri dikkat çekerken Efes farkın erimesine izin vermedi ve 79-72 ile galip gelip liderliğini sürdürdü.

Karşılaşma öncesinde Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için saygı duruşu yapıldı.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler