Beşiktaş'ın dünyaca ünlü NBA yıldızı Kobe Bryant'ı kadrosuna katmasının önündeki en büyük engel Nike şirketi… Ünlü spor giyim markası, Çin pazarında büyümek için Los Angeles Lakers'lı yıldızın bu ülkeye transfer olmasını istiyor. Nike şirketinin, Kobe Bryant'ı alacak Çin kulübüne finansal destek sağlama sözü verdiği de iddia ediliyor. Nitekim Beşiktaş Basketbol Takımı'nın başarılı antrenörü Ergin Ataman da bu iddiaları doğruladı.
BEKLEMEDELER
ATAMAN, 'Nike, Çin pazarında büyümek için Kobe Bryant'ı bu ülkeye götürmek istiyor. Bizim yönetim de bunun sonucunu bekliyor' şeklinde konuştu. Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in bu transferi kendi gücüyle bitirmeye çalıştığını da belirten Ergin Ataman, 'Başkanımız finansal imkanlarını sonuna kadar zorluyor. Gelecek sezon taraftara çok iddialı bir Beşiktaş izlettireceğiz' ifadesini kullandı.
BİLLY HUNTER'DAN MÜJDE
NBA Oyuncu Sendikası Başkanı Billy Hunter'in, 'Tüm samimiyetimle söylemek istiyorum ki; 2011-2012 NBA sezonunun oynanma şansı bence sıfır' sözlerini de değerlendiren Beşiktaş Antrenörü Ergin Ataman, 'Biz transferlerimizi yaparken bu öngörüyle hareket ettik. NBA'in oynanmama ihtimalini göz önünde bulundurarak bu oyuncuları transfer ediyoruz. En kötü ihtimalle Ocak 2012 sonuna kadar Williams ve gelirse Kobe Bryant, Türkiye'de kalırlar' ifadesini kullandı.




