27 Aralık 2025, Cumartesi
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVBu G.Saray'dan korkulur / AVNİ BAŞOĞLU

Bu G.Saray'dan korkulur / AVNİ BAŞOĞLU

G.Saray, ilk yarıda sadece 4 fark yapabildiği ribauntlarda, 2.yarıda 40-25 ile 15 fark atarak, rakibini ezince, zafere kolay ulaştı. Oktay Hoca'nın şu 'Dedovic transferi' takımın gücünü acaip arttırdı! Şöyle ki; Dedo'nun gelişi ile rakip savunma baskısı azalan Lakovic, adeta yeniden doğdu! Dedovic'in asistleriyle, Furkan rakip pota altına ekstra güçle dalmaya başladı. Sayı üretimi de arttı. Kısacası, G.Saray'ın organize oyunu daha bir güzelleşti. Hücum verimi iyice arttı.
G.Saray dün 24/44 ile 54,5 ikilik, 6/15 ile 40'lık üçlük, 18/24 ile 75'lik serbest atış yüzdesine ulaştı. 18/40 ile 45'lik ikilik, 7/16 ile 43,8'lik üçlük, 15/21 ile 71,4'lük serbest atış yüzdesinde kalan, F.Bahçe'yi de çok kolay yendi. G.Saray'ı bu başarıya, özellikle 3. periyottaki muhteşem savunması ulaştırdı.
ÜÇLÜKLER FARKI AÇTI
İlk iki periyotta, rakibine 18-14 ribaunt üstünlüğü sağlayan Cim-Bom ikilik, F.Bahçe ise üçlüklerle vurarak, sonuca gitti. Her iki takımın savunma çabaları, skor yollarını köreltirken, bu iki periyot, genelde karşılıklı basketlerle, sayı düellosu şeklinde geçti. İki takım da, oyun olarak, birbirine net üstünlük sağlayamadı.
3. periyotun ilk dakikalarında, Furkan'la savunmanın pota altı emniyetini sağlayan G.Saray, bu oyuncunun hücumda da aldığı asistlerle, F.Bahçe pota altını delerek, ürettiği basketler ve Dedovic'in üçlüğü ile 3,5 dakikada 10 farka ulaşmasını sağladı. G.Saray'ın saldırgan ve dışa yayılan savunması, F.Bahçe'nin dış şut yollarını iyice kesti. Buna Furkan, Andric ve Cevher'le sağlamlaşan boyalı alan savunması da eklenince, F.Bahçe hücumu, skor yollarında köreldi. Tabii, böylece G.Saray'ın skor hakimiyetini koruması da kolaylaştı. 17-18'lere kadar çıkan farkı korumak kolay oldu. Bu G.Saray'dan play-off'ta korkulur!

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler