21 Aralık 2024, Cumartesi
spot_img
Ana SayfaTHY EUROLEAGUEBoston ne yaptı öyle! / İsmail Durlanık

Boston ne yaptı öyle! / İsmail Durlanık

Normal sezon maçlarını tek tek değerlendirmeyi tercih etmem. Sonuçta gün aşırı tempoda oynanan 82 maç. Sürpriz sonuçların olması doğal. Genel bir değerlendirme takımların gücünü analiz açısından daha doğru. Ancak Boston Celtics'in deplasmanda Milwaukee Bucks'ı 41 sayı farkla adeta paramparça etmesine kayıtsız kalınmaz. Celtics yarı finaldeki olası rakibini darmadağın etti. Neredeyse bütün şutörleri kitledi. Bir önceki Pacers maçında 51 sayı atan Jrue Holiday 6 sayı atabildi. Üç kişi dışındaki bütün Bucks oyuncuları tek hanede kaldı. Celtics rakibinin aksine çok iyi şut attı. %51'le 22 üçlük isabeti buldular. Bunu çok ciddiye almıyorum. Çünkü Boston şutörleri günündeydi. Ancak savunma sertliği görkemliydi. Geçen sene play-off'taki Boston savunmasını gördüm.

Celtics böylece en gücü rakibi üzerinden diğerlerine sert mesaj verdi. İki takım arasında 2 galibiyet fark var. 5 maçları kaldı. Her ikisi de Sixers'la oynayacak. Celtics deplasmanda Bucks ise evinde ağırlayacak Philadelphia'yı. Bu sartlarda Milwaukee 2 maçlık avantajla liderliği kaptırmaz. Daha kolay yoldan finale gitme şansını korur. Biz de 2. turda Boston-Philadelphia meydan muharebesini izleriz. Ancak Boston'ın 140-99'la Milwaukee'ye attığı dayak aklımızın bir köşesinde kalır.Boston ne yaptı öyle!

Mikal Bridges'in yılı

Brooklyn Nets takım içi sorunların çok olduğu, buna bağlı geliş gidişlerin yoğun yaşandığı bir sene olmasına rağmen yarış içinde kalmayı başardı. Koç Jacque Vaughn, Kevin Durant ve Kyrie Irving'in ayrılmasının ardından onlar üzerine inşa ettiği sistemi değiştirmek zorunda kaldı. Kanat oyuncularının merkezde olduğu yeni bir kurgu inşa etmek isteyen Vaughn bu defa da Ben Simmons'un sakatlanıp sezonu kapatmasıyla oyun kurucu pozisyonunda Spencer Dinwiddie dışında alternatifsiz kaldı. Vaughn, Dinwiddie'yi 38-40 dakika oynatarak çözüm bulmaya çalıştı. Dinwiddie elinden geleni yapsa da bu yoğunluk onu çok yıprattı. Bu arada kendisinden beklenti yükseldiğinde Ben Simmons bir kez daha omuz sakatlığını devreye sokarak ortadan kayboldu. Umutları tüketmeye devam ediyor.

Her şeye rağmen doğrudan play-off

Bütün bu zorluklara rağmen Nets'in doğrudan play-off yapma şansı çok yüksek. En yakın takipçisi Miami Heat'in 1.5 galibiyet önünde 6. sıradalar. Nets son 8 maçta sadece 2 galibiyet elde etmesine ragmen 2 galibiyetten biri Miami deplasmanı olunca yerini korudu. Nets, kalan 6 maçta sadece Detroit deplasmanına gidecek. O maçı da kazanma şansları yüksek. Atlanta, Jazz, Minnesota, Orlando ve Sixers'la evlerinde oynayacaklar. Sixers dışındaki rakipler denk. Sixers maçı son maç olduğundan yüksek olasılıkla yedeklerle oynanacak bir karşılaşma olacak. Miami'nin 5 maçı kaldı. Detroit, Sixers ve Wizards'la deplasmanda Dallas ve Orlando'yla evinde oynayacak. Miami beşte beş yapsa bile Nets'in iki maç kaybetmesi gerek. Bir basketbol mucizesi olmazsa Brooklyn 6. sırayı kaptırmaz.

Play-off yapacak olmasına rağmen Nets tur geçemez diye düşünüyorum. Olası Sixers eşleşmesinde şansları yok. Cavaliers 3 olursa gene tur geçemezler sadece belki bir iki maç alırlar.

Booker'ın gölgesinden kurtulmak yaradı

Oyun kurucusuz kadroyla Nets play-off için umut vermiyor ama seneye yapılacak birkaç hamle bambaşka bir Brooklyn izlememizi sağlayabilir. Çünkü Nets'in bir saha içi lideri var. Bir süper yıldız olacağını sanmıyorum. Ancak elit bir skorer olması yüksek ihtimal. Kariyeri boyu gelişimini göz önüne aldığınızda ihtimal yüksekten de fazla.

Savunma yönüyle tanıdığımız Mikal Bridges, Brooklyn Nets formasıyla patlama yaptı. 35 dakikada 25.8 sayı, 4.5 ribaunt, 2.6 asist, %41'le 2.5 üç sayı ve %49 şut yüzdesiyle Brooklyn Nets'in ana skoreri oldu. Sayı ortalaması Phoenix günlerine göre 9 sayı arttı. Üç sayı yüzdesi de daha iyi. Suns günlerinde Chris Paul ve Devin Booker'ın gölgesinde yeterince gösteremediği skor potansiyelini Nets'te gösterdi. Phoenix döneminde birebir skor üretebiliyordu. Brooklyn döneminde bu özelliğini geliştirdi. Sadece köşe sutörü değil. Geniş yelpazede skor üreten bir oyuncuya dönüştü. Vaughn, onu maçın belli bölümlerini skorer gard oynatıyor. Hiç sırıtmadı. Böylece kısa savunabilen bir forvet profilini skorer gard da oynayabilen kısa forvet şeklinde güncellenmiş oldu.

Kobe'ye yapamazdı

NBA eski Nba değil. Oyunla birlikte bazı şeyler değişti. Dolayısıyla süper starlara olan tavır da. Lakers'ın evinde Chicago'ya kaybettiği maçta Patrick Beverley attığı bir basket sonrası LeBron'a küçüksün işareti yaptı. Beverley köyün delisi olduğu için böyle işler yapması normal. LeBron'un o an için karşılık vermemesini de doğal karşılıyorum. Çünkü Kral bu tip polemiklere giren biri değil. Ancak bir sonraki Bulls maçında oyunuyla cevap vermeliydi. 25 sayı, 7 ribaunt, 4 asist % 52 şut yüzdesi rakamsal olarak gayet iyi ama Beverley ekstra bir performansla cezalandırılmalıydı. Bu durumu LeBron'un sakatlıktan yeni dönmesine bağlıyorum. Henüz tam olarak ritim bulmuş değil. LeBron Her ne kadar açıkça dile getirmese de GOAT olmak istiyor. Üç ayrı takımda 4 şampiyonluk yüzüğü ve tüm zamanların en skorer oyuncu unvanı bu rekabette artısı ama bir de böylesi meydan okumaları performansla cezalandırmak da gerek. Kobe Bryant ve Michael Jordan böyle yapıyordu. Bundan dolayı kimse onlara bu tür hareket yapmaya cesaret edemiyordu. LeBron böyle sessiz kalırsa kabul görmek isteyen diğer oyuncuları da teşvik eder. Sezon başında çaylak Bennedict Mathurin'in açıklaması ve Beverley'in hareketine yenileri eklenir. Çünkü Kral 38 yaşında ve daha kolay hedef. Hala Nba ormanın aslan kralı olduğunu göstermek için böylesi meydan okumaları cezalandırmalı.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler