26 Aralık 2025, Cuma
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVAslan ribauntun efendisi / KAAN KURAL

Aslan ribauntun efendisi / KAAN KURAL

G.Saray pota altının sezon içinde geçirdiği değişim gerçekten etkileyici. Özellikle Furkan ve Ndong 4 ay öncesine göre inanılmaz bir düzeye geldiler. Şu anda ligin en etkili uzun rotasyonuna sahip G.Saray ve dün Karşıyaka önünde bu fark hiç olmadığı kadar öne çıktı.

Yanlış anlaşılmasın halen dış oyuncuların yönlendirdiği bir takım bu. Ama dün o isimler standartlarının altında kalsa da kazandı G.Saray. 3/15 üç sayı isabetine, Ender, Arroyo, Cenk, Markoishvili, Gordon beşlisi toplam 12/32 isabetle 31 sayı atmasına rağmen kazandı.

Boyalı alanda öyle bir hakimiyet kuruyor ki sarı-kırmızılılar, tempoya hakim oluyorlar. Dün Karşıyaka rüya gibi bir başlangıç yaptı. 3 dakikada 10-3 öne geçti. Böyle hava yakaladığı zaman İzmir ekibi coşuyor. Ama ribaunt üstünlüğü Kaf Kaf’ın tempo bulmasına izin vermedi. İlk yarıda ribauntlarda öyle ezici bir üstünlük vardı ki konuk ekip kontrolü alamadı. 20 dakikada 13 hücum ribauntu aldı G.Saray. Karşıyaka’nın aldığı savunma ribauntu sayısı 9’du. Yani kaçan her 5 atışın 3’ünde tekrar hücum ettiler. Bu işin hücum yanı.

KAHRAMAN UZUNLAR

Savunmada ise kimseyi boyalı alana sokmamaları rakibi tamamen belli bir oyuna hapsetmelerini sağlıyor. G.Saray bu ribaunt avantajına rağmen çok kötü şut attığı için devrede ancak 8 sayı öndeydi: 34-26. İkinci yarıda ise hızlı çıkmaktan tamamen vazgeçip tüm konsantrasyonunu ribauntlara yönelten Karşıyaka bu alanda biraz denge bulunca şut avantajı sayesinde farkı eritti. Hatta son çeyrekte öne de geçtiler.

Ama dünkü maçın kaderini yine uzunlar belirleyecekti. Genelde böyle maç sonlarının başrol oyuncusu Arroyo olur. Dün o rolü uzunlara ve ribaunta bıraktı. 2 dakika kala skor 58-58’ken önce Ersin hücum ribauntu alıp pozisyonu bitirdi ardından da Ndong’un basketi sonucu belirleyen en kritik atışlar oldu.

Dış oyuncuların üzerine kurulu bir yapı oluşturmuş olsa da sarı-kırmızılıları üst üste 21 maçlık galibiyet serisine taşıyan asıl faktör de aslında bu pota altındaki değişim. Ve dün o uzunlar 2-0’ı getiren kahramanlar oldu.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler