Türk Basketbolu, 2009-10 sezonunu tam anlamıyla kabus gibi geçiriyor. Sahadaki istikrarsızlık, milli belirsizlik ve federasyon savaşlarıyla bireysel olarak sporcuların tercihlerinden meydana gelen skandallar parkeleri gölgeliyor. Kerem Gönlüm'ün 'cathine' cezasının ardından bu kez Beşiktaş Cola Turka'nın yıldızı Mire Chatman'ın bünyesinde 'yasaklı madde' tespit edildi.
Mire Chatman bu sezon Beşiktaş Cola Turka'nın bulunduğu yerde en büyük katkısı olan isim. Bu tartışmasız… Hatta bu performansı kılpayı TOP 16'ya kalan Efes Pilsen de Popovic transferi öncesinde ABD'li yıldızı renklerine bağlamak için harekete geçmişti.
Chatman olayı birdenbire patlak vermedi. Öncelikle bunun altını çizmek gerekiyor. Chatman, sosyal sorunları olduğunu sürekli dile getirdi. Maddi darboğazdan geçen Siyah-Beyazlılar'da isyan bayrağını da ilk olarak Chatman çekmişti. Chatman kullandığı maddeleri kendince sebeplerle Beşiktaş'ın kurmaylarına iletmişti. İşte tam da burada bir boşluk yaşanıyor. Çünkü Siyah – Beyazlı takımda basketbol şubesi tam anlamıyla 'atıl' durumda. Başta Başkan Yıldırım Demirören olmak üzere diğer yöneticiler önceliği kendi kişisel çarpışmalarına vermiş durumda. Burak Bıyıktay'ın çabaları sürekli olarak bir çizgide tıkanıp kalıyor.
Chatman'ın kullandığı madde 'S8.Cannabinoids'… Yani bilindik adıyla Mariuana…



