6 Ekim 2024, Pazar
spot_img
Ana SayfaTHY EUROLEAGUEPascual: İyi oynamadık ama kazanmayı bildik

Pascual: İyi oynamadık ama kazanmayı bildik

Turkish Airlines Euroleage 14. hafta mücadelesinde Panathinaikos'un Baskonia'yı 69-68 mağlup etmesinini ardından Pana koçu Xavi Pascual galibiyetin oldukça önemli olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Galibiyet için mutluyuz. Zor bir maçtı. Bu akşam iyi oynayamadık, özellikle de hücumda. Ama aynı zamanda yine 2. çeyreğe baktığımızda defansta da çok kötüydük. İkinci yarı oldukça fazla savaştık, kazanmak için oynadık, bizim için oldukça önemli bir galibiyetti. Hücumda iyi oynamıyorken rakibimizi 9 sayıda tuttuğumuz bir bölüm vardı. Bence maçı getiren şey o oldu. Son saniyeler için bir kural yoktur, kazanmak için belli kararlar vermeniz gerekir. Her zaman bu kararları almak istemeyebilirsiniz, oyuna göre değir. Hepimizin için önemli bir galibiyetti. Bu galibiyetin bizim için sıralamada yukarılara tırmanma anlamı var, Baskonia bugüne kadar başa baş geçen bir mücadeleyi kaybetmemişti. Bazı şeyleri değiştirmek zorundaydık galibiyet için, ancak bu galibiyette diğer galibiyetler kadar önemliydi, değerleri aynı. 

Her maç farklıdır, bugün daha fazla baskı altında oynadık ve pek çok şeyi geliştirmemiz gerekti. 12 serbest atış kaçırıp %44 ikilik isabeti bulabildik, oldukça düşük rakamlar. Bir diğer yandan iyi oynamasak bile savunmada ayakta durmamız ve savaşmamız gerektiğini öğrendik.”

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler