6 Ekim 2024, Pazar
spot_img
Ana SayfaLİGLERBasketbol Süper LigPerasovic'in Efes'teki 1. dönemi nasıl geçmişti?

Perasovic'in Efes'teki 1. dönemi nasıl geçmişti?

Anadolu Efes 2. kez takımı Hırvat başantrenör Velimir Perasovic'e emanet ediyor. Gelin hep birlikte Peras'ın Efes'teki ilk dönemini mercek altına alalım.


2008-2009 sezonunda Efes Pilsen başantrenörlük koltuğunu Aydın Örs tedrisatından gelme Ergin Ataman'a teslim etmişti. Ataman'ın Efes'i normal sezonu zirvede tamamlayıp finalde Fenerbahçe Ülker ile eşleşmişti. Final serisine evindeki 2 maçı da kaybederek başlayan Efes, art arda 4 galibiyet alarak şampiyonluk kupasına uzanmıştı. Bu kupa aynı zamanda Efes'in son lig şampiyonluğu olma özelliği taşıyor. Efes Pilsen aynı sezon Euroleague'de ise normal sezonda elenecek, eleştiri oklarının hedefine başantrenör Ergin Ataman oturtulacaktı. Ligde efsanevi bir geri dönüşle gelen şampiyonluk sonrası Ergin Ataman yeni sezonda da Efes'in başında kaldı. 2009-2010 sezonunda finalde yine Fenerbahçe vardı. Bu sefer gülen taraf 2-4 ile Sarı Lacivertliler oldu. Euroleague'de istenen seviyelere ulaşılamayınca Ergin Ataman dönemi sezon sonunda bitti.

2010-2011 sezonuna Efes, Velimir Perasovic ile başladı. Lacivert Beyazlılardan önce KK Split, Sevilla, Baskonia, Estudiantes, Cibona gibi takımlarda 7 yıllık başantrenörlük deneyimi yaşayan Peras, Ergin Ataman'dan iyi bir kadro devraldı. Igor Rakocevic ve Bostjan Nachbar gibi ünlü isimlerin yanında Cenk Akyol, Sinan Güler, Kerem Gönlüm, Kerem Tunçeri ve Ender Arslan gibi üst düzey yerli oyunculardan kurulu Efes Pilsen kadrosu birkaç dokunuşla yeni sezona hazır hale getirildi. Sezona iç sahada Antalya BSB mağlubiyetiyle başlayan Peras, normal sezonun sonunu göremedi. 19 Mart 2011 tarihinde iç sahada oynanan Mersin BSB maçı Velimir Perasovic'in Efes'in başında çıktığı son maç oldu. Karşılaşmayı 79-84 kaybeden Efes'te maçın ardından Perasovic dönemi sona ererken sezonun geri kalanı için takım yardımcı antrenör Ufuk Sarıca'ya emanet edildi.


2010-2011 Efes Pilsen:

Cenk Akyol

Ender Arslan

Erwin Dudley

Kerem Gönlüm

Sinan Güler

Ali Işık

Flip Murray

Bostjan Nachbar

Lawrence Roberts

Bootsy Thornton

Kerem Tunçeri

Nikola Vujcic

Burak Yazcan Yüksel

Adnrew Wisniewski


Perasovic'in Efes'i Euroleague normal sezon gruplarından 5 galibiyet, 5 mağlubiyetle çıktı. Üst tura art arda aldığı 2 galibiyetle umutlanarak başlayan Efes Pilsen, bundan sonraki maçlarını kaybederek sezona noktayı koydu. 

Normal sezonun 22. haftasının ardından takımı devralan Ufuk Sarıca, yalnızca Fenerbahçe Ülker'e uzatmalarda 70-72 kaybetti. Bu sonuçla 22 galibiyet, 8 mağlubiyetlik bir normal sezon performansı sergileyen Efes Pilsen sezonu 4. sırada tamamladı. Play-off çeyrek finalinde Pınar Karşıyaka'yı 3-0 ile geçen Ufuk Sarıca'nın Efes'i yarı finalde Fenerbahçe Ülker'e elenerek sezonu noktaladı.


Sezgin Muratoğlu

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler