6 Ekim 2024, Pazar
spot_img
Ana SayfaGenelİstanbul'da NCAA Turnuvası başlıyor!

İstanbul'da NCAA Turnuvası başlıyor!

Düzenlediği elit organizasyonlar ile spor dünyasında ses getiren Uluslararası Basketbol Akademi, Amerikan Kolej Sporları Birliği NCAA ortaklığı ile ilk kez geçen sene düzenlediği Türkiye’nin ilk resmi kolej basketbolu seçmelerinin 2.’sini, 16-17 Nisan’da İstanbul’da 800 sporcunun katılımı düzenleyecek. 

UBA International, bu sene 2. kez düzenlenecek olan Türkiye’nin NCAA sertifikalı resmi kolej organizasyonu NCAA Showcase ile 16-19 yaş arasındaki yerli ve yabancı genç yeteneklere, Amerika Birleşik Devletleri’nde spor bursu kazanma imkanı sunarak, yine bir ilkin altına imzasını atıyor. 

Bu sene 16-17 Nisan’da İstanbul FMV Işık Okulları Ayazağa Kampüsü Dr. Özge Sezerman Spor Salonu’nda düzenlenecek olan seçmeler, Amerika Birleşik Devletleri’nin en prestijli basketbol organizasyonlarından biri olan NCAA’de mücadele eden elit takımların koçları ve temsilcilerinin ilgisini Türkiye’ye çekerek, yetenekli gençleri mercek altına almalarını sağlıyor. Organizasyonda yer alma hakkı elde eden tüm sporcuların rapor ve değerlendirmelerinin NCAA veri tabanında kayıt altına alınacağı NCAA Showcase seçmeleri ayrıca, yazın A.B.D.’de düzenlenecek olan NCAA turnuvasına da doğrudan katılma ayrıcalığı sunuyor. 

Gençlerin hem eğitim hem de spor yaşamlarına olumlu yönde dokunup, onlara yepyeni bir hayat imkanı sunan UBA International’ın, ilk kez geçen sene 25-26 Nisan 2015 tarihlerinde İstanbul ve Ankara’da düzenlendiği organizasyona; başta Türkiye olmak üzere, Ukrayna, İspanya, Sırbistan, Karadağ, Rusya gibi ülkelerden tam 160 sporcu dahil olmuş ve içlerinden 22 Türk sporcu, Amerika’da tam burs kazanmıştı.

Bu sene 800 kişilik kontenjan ile düzenlenecek olan NCAA Showcase’e, elit Amerikan Üniversiteleri’nden Missouri, Texas AM, San Diego, South Carolina, South Florida, Indiana, Baylor, Iona ve West Oaks Prep yetkilileri başta olmak üzere yaklaşık 25 adet NCAA takım gözlemcisinin, genç sporcuların hayatına dokunmak adına İstanbul ve İzmir’de bir araya gelmesi bekleniyor. NCAA Showcase organizasyonunda NCAA’in elit antrenörlerinin yanı sıra, üniversite yetenek avcıları ve Avrupa’nın farklı yerlerinden değerlendirme uzmanları da yer alacak. 

Program, önemli bilgiler ve başvuru süreci için UBA International adresinden web sitemizi ziyaret edebilir, ya da Genel Koordinatör Orçun Topçu (info@ubainternational.com.tr, 0544 358 47 28) ile temasa geçerek daha fazla bilgi elde edebilirsiniz.

 
BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler