6 Ekim 2024, Pazar
spot_img
Ana SayfaLİGLERBasketbol Süper LigSlaughter’dan pasaport kriziyle ilgili açıklama

Slaughter’dan pasaport kriziyle ilgili açıklama

Darüşşafaka Doğuş forması giyen Marcus Slaughter, sahip olduğu Ekvatoral Gine pasaportunun sahte olduğu iddiasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İspanyol web sitesi La Vanguardia’ya konuşan Slaughter, suçsuz olduğunu vurgularken Real Madrid’de oynadığı dönemde pasaportu hakkında kendisine bir şey söylenmediğini söyledi.

ABD’li yıldız, idari konular hakkında endişelenmediğini belirtip, gelişmeleri yakından takip ettiğini kaydetti.

İspanya’nın başkenti Madrid’deki 27 numaralı mahkeme, geçtiğimiz sezon İspanya’da sahte pasaport ile oynadıkları iddiasıyla ABD’li basketbolcular Marcus Slaughter ve Andy Panko hakkında soruşturma başlatırken, bu iki oyuncunun bulundukları ülkelerde ifadelerinin alınması için araştırma komisyonları kurulacağı bildirilmişti.

Ekvator Ginesi ile İspanya arasında mevcut olan ikili anlaşmaya göre, Afrika ülkesinden gelen sporcular İspanya’da yabancı statüsünde tanınmayıp, rahat bir şekilde oynarken, Slaughter ve Panko’nun da evrakta sahtecilik yaparak bu hakkı kullandıkları öne sürülmüştü.

Madrid’deki mahkeme, kamu belgesinde sahtecilik yapıldığı suçlamasıyla soruşturma yürütürken, İspanyol yasalarına göre bu suç için 6 ay ila 2 yıl arasında hapis cezası öngörülüyor.

 

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler