24 Ekim 2024, Perşembe
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVPROFİL - Radoslav Rancik

PROFİL – Radoslav Rancik

Sezon başında Galatasaray Cafe Crown'a transfer olan Radoslav Rancik bu sezonki başarılı performansıyla takımının en iyi oyuncusu oldu ve ülkesinde de 2009 yılının en değerli basketbolcusu seçildi.

Yurtdışında gelişti

1979 Kosice doğumlu Radoslav Rancik kariyerine ülkesinde başladıktan sonra 2003'te Fransa'ya transfer oldu. Burada bir türlü dikiş tutturamayan Rancik iki yıl içinde Limoges, Bourg-en-Bresse, Paris Basket, Chalon ve ALM Evreux'ta oynadı.

Kariyerinde yükseliş

2.06 boyundaki oyuncu kariyerinin çıkış dönemini Çek Cumhuriyeti ekibi CEZ Nymburk'ta yaşadı. Bu takımda toplam 132 maça çıkarak arka arkaya gelen şampiyonluklarda büyük paya sahip olan Rancik 2008 yazından da İtalya'dan Treviso'yla anlaştı. Bu takımda istikrarlı olamayan Slovak yıldız takımdan yazın ayrıldı ve Galatasaray Cafe Crown'la anlaştı.

Galatasaray macerası

30 yaşındaki oyuncu ilerleyen yaşına rağmen bu sezon Galatasaray'da önemli işler yapıyor. 14 lig maçında ortalama 17.8 sayı-5.4 ribaund-2.1 asist ortalamalarıyla oynayan Rancik ligde en yüksek sayısına son Banvit maçında 30 sayıyla ulaştı.

İstikrarlı performansını Avrupa maçlarında da sürdüren yıldız pivot ilk turda Azovmash maçında 39 sayı üretirken hiç 15 sayının altına düşmedi. İkinci turda da Galatasaray dört maçını da kaybederken %60 şut yüzdesiyle 18.3 sayı-9.5 ribaund-2.8 asist ortalamalarıyla Euro Cup'ın en iyi bireysel performans sergileyen oyuncusu konumunda.

Hazırlayan: Arif Şahin

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler