6 Ekim 2024, Pazar
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİV"Ezberi bozmak kime düştü?"

"Ezberi bozmak kime düştü?"

Tabiat ile dans ederken,her figüre alışık yaşamalısın! Sıcakla of, of! Soğuk ile bırrrr! Yağmur ile çatı altına! Ortalığı bembeyaz yapan Kara girişmek için kürek elde! Tabiatın  her adımına dikkat edip,haşin ve sert yaşamın acımasızlığına cevaba hazır olacaksın!

Ya tabiat ile yaşamı flört halinde geçen,“Zaman”a  ne demeli? “Zaman”a biraz yavaş desen! Hadi yavaşla diye yalvarsan! Dur ne olur diye ayaklarına kapansan nafile! “Zaman” dişleri keskin asla erozyona uğramayan bir canavar gibi önüne kattığı her kişiyi, her canlıyı ya da tabiatı bir saniye sonra tozlu raflara arşivleyen zaman! Acımasız gaddar, her şeyi eskitmek ve yok etmek üzerine ihtisası vardır. Bir an, şu an bile artık geçmişte kaldı. Bu satırları yazdığım an gibi!

“CATS” müzikalini bilir misiniz? Müzikaller, tiyatrolar ve sanat şehri Londra’da aralıksız 15 sene civarında oynadı. Hep aynı oyun! Hep aynı başlangıç!  Hep aynı sonuç! Kalitesinden asla ödün vermeden ömür boyu sürecek bir oyun hep sahnelendi insanlar onu hep hayranlıkla izledi!  Ama insanlar ne olursa olsun tekrar tekrar seyretmekten bıkmadı.

İşte Fenerbahçe Ülker – Efes Pilsen Maçları aynen :  “CATS” müzikaline benzedi. Yıllar sıraya girdi. Zaman zaman bazı oyuncular değişse de, hep aynı başladı, aynı devam etti, heyecan hep dorukta oldu, Türkiye bu oyuna kitlendi. Avrupa bile bu heyecanlı sahnelenen oyunların sonucunu bekler oldu. Sadece sonuçlar, evet sadece sonuçlar “CATS” ötesi oldu.  Hep sonuçlar değişken oldu. Zaman diğerini bir gün öne çıkarırken, diğerini arkaya iteledi, diğer maç ya da maçların sonunda tam tersi olabildi! Yani her zaman her an “birileri ezberi bozar oldu”

Hele bu maç durum 2-1 ve ev sahibi Fener kozunu en iyi şekilde oynamak istiyor. İnanılmaz sert ve süratli oynamaya çalışıyor. Ancak Efes “Bu iş burada bitmez” diyerek inanılmaz saldırdı. İlk yarı Efes’te Nachbar ona duyduğum hayranlığa karşı çok ayıp etti. Şut seçimleri yanlış, savunmada camdan adam gibi oynadı. Shumpert kendinden önce formasının omzuna bir sürü akıllı ve isabetli şutu gururu ile  iliştir di. Kerem en iyi maçını sergilerken, ikinci yarı Ender’le maçı Fener’e vermek için gerekeni yaparak adeta şampiyonluğun adını yazdılar! Kasun’u “vefa borcundan” vaz geçtik aldıklarını verme uğraşında gördük.Thornton arandı mı? Bence çok arandı. Rako bir şeyler yapacak ama zamanlar dar geldi! Kaya’ya ne oldu? Ortalıkta var ama yok! Ender ilk yarı  ve maç sonu her şeyde bana göre “O”çekti!

Kanarya cephesi: Ukic geçen maçı son saniyede alsa da, son maçlarda hazan yaprakları gibi dökülüyor. Ama onu iten seyirci ile maça döndü. Kinsey? İlk yarı sadece soru işaretini hak etti. Ama ikinci yarı coştu.  Oğuz ve Semih’e  zamanlar dar gelir oldu! Semih-Vidmar-Oğuz iyi oynamak için inanılmaz bir saldırı içinde, içinde ama pas veren olsa! Uzunlar pas hasreti çeker oldu! Son senelerin en güzel ve heyecanlı maçını izledik. Hele 42-57 Efes önde iken Fener’in amansız presi karşısında Efes bocalayıncı Preldzic, Ömer Onan, Vidmar  ile coştu, Greer, Ukic kritik sayılar attı. Efes bol top kaybı ile coşkuyu arttırdı! Sezon başından beri Fener “Seyircimiz olmadan asla!” demiş ve çok kötü bir sezon geçirmişlerdi. Seyirci basketbol mabedini doldurunca onlarda gerekeni yapıp, coştukça, coştu. Son çeyrek 2.51’de 23-10 luk seri ile Fener öne geçti. 17 sayı geriden gelip maçta öne geçmek kolay değil. Efes’li oyuncular sadece bu dönemde rakiplerini seyrettiler bir tek onları alkışlamadıkları kaldı! Böyle bir teslimiyet Efes’in yıldız geçinen oyuncularına hiç yakışmadı! Ama “EZBERİ BOZMAYA” karar veren Fenerbahçe son dakikalarda “ŞAMPİYONLUK PROVASI YAPTI”

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler