6 Ekim 2024, Pazar
spot_img

Kim Gidecek?

  Fenerbahçe Ülker şampiyon oldu. Hem de bileğinin hakkıyla. Ertuğrul Erdoğan'ın deyimiyle “söke söke” kaldırdılar kupayı. Tebrikleri, övgüleri sonuna kadar hakettiler. Biz de buradan ellerimiz patlayana kadar alkışlıyoruz kendilerini. 

Ama… Biz işin romantik kısmını bir kenara bırakalım ve bundan sonra ne olacak; kafa patlatalım. Fenerbahçe Ülker ve Efes Pilsen'in gelecekleri hakkında o kadar çok şey konuşulmaya başladı ki… Bu konuda bir şeyler karalamak farz oldu.

Fenerbahçe Ülker, Hırvat coach Neven Spahija ile anlaşmıştı. Başkan Aziz Yıldırım'ın yabancı coach hayranlığı da biliniyor. Bu nedenle önümüzdeki günlerde Spahija İstanbul'a gelip sözleşme imzalayabilir.

Peki bu durumda Ertuğrul Erdoğan'a ne olacak? Şampiyonlukta en büyük paya sahip olan, “Tanjevic küskünlerini” coşturan, takımı kenetleyen, Efes'in zaaflarına göre taktiğini oluşturan ve herkesi kendi etrafında buluşturabilecek sinerjiyi yaratan Erdoğan yardımcı antrenörlüğe geri dönüş mü yapacak?

Aklıma Cevat Güler geliyor. Galatasaray Futbol Takımı'nda Feldkamp gidince o da beklenmedik bir anda almıştı ipleri eline. Şampiyon olunca omuzlara alınıp başarının mimarı olmuştu. Şimdi nerede acaba bileniniz var mı?

Yanlış anlaşılmasın Güler kondisyoner, Erdoğan çok iyi bir antrenör, taktisyen. İki kişiyi aynı kefeye koymuyorum. Sadece durum analizi yaptığımız.

Umarım Ertuğrul Erdoğan böyle bir durumla karşı karşıya kalmaz. Gerçekten üzülürüm. Ne taraftar ne oyuncular ne de basında basketbolu yakından takip eden bizler Erdoğan'ın final serisi boyunca ne kadar mütevazı, ne kadar sağlam duruşlu, ne kadar maça hakim olduğunu unutmayacaktır. Erdoğan bu kulüpte head coach olarak kalmayı hakediyor.

ATAMAN VE EFES

Peki Efes Pilsen'de neler oluyor?

 Final serisi öncesine denk gelen açıklamalan kulübün moralini bozdu. Anadolu Holding'ten gelen “TAPDK'nin taslağı yasalaşırsa kapanırız” mesajı konsantrasyonu alaşağı etti.

Saha içindeyse Ergin Ataman'ın transferde yaptığı – bana göre – hatalar kendini hissettirdi. Kerem Tunçeri sakatlanınca oyun kuruculuk görevi Ender'e kaldı. Oysa aynı Ataman, Beşiktaş Cola Turka'dayken Dalmau ve Mehmet'in yanına olası bir sakatlık durumu için Chase'i transfer etmişti. Bu bilince sahipse Ataman kadronun daralmasına niye izin verdi?

Nachbar ve Rakocevic transferi ise yanlıştı. Yani bence… Rakocevic'i kazanmak adına Efes çok maç kaybetti. Topu ona verip isolation oynamak ve Rakocevic'in her topu kullanması dengeleri bozdu.

Nachbar ise Shumpert'ın olduğu yerde aynı görevi üstlenecekti ve lüks kaçtı. Shumpert olmasa Slovenyalı müthiş bir transfer olurdu. Nachbar'ın yerine o zaman sakat diye alınmayan Terence Morris transfer edilseydi, Efes hedeflerine daha kolay ulaşabilirdi.

Bu ne ilk ne de son Efes Pilsen için… Efes Pilsen büyük bir kulüptür, gelenek sahibidir, kimliği Avrupa'da saygı görür. Hatalar elbette kapanır. Ergin Ataman da taktiğinde ve kadrosunda revizyonlar yapacaktır. Görevinde kalması halinde başarılı coach önemli işler yapacaktır.

Ataman zor günlerin adamıdır. Ayakta durmasını iyi bilir. Karizmasıyla mesaj vermesini, duruş sergilemesini beceren bir isimdir. Başarılarına biraz ara verse de daha kazanacak çok şeyi var. Kim bilir belki de Avrupa'nın en önemli kulüplerinin birinde görürüz onu. Her an her şey olabilir.

Unutmadan. Dün ilginç bir an yaşadım. Efes Pilsen kapanırsa ne olur diye düşünürken buldum kendimi. O zaman Türkiye'de ligin hiç tadı kalmayacak işte. Fenerbahçe Ülker dev bütçesi, kaliteli oyuncularıyla silip süpürecek Beko Basketbol Ligi'ni… O zaman ne finallerin, ne basketbol medyasının ne de yaptığımız haberlerin bir tadı kalacak. Rekabet yoksa, her şey biter. Bu nedenle umarız kapanmaz Efes Pilsen, gerici düşüncenin kurbanı olmaz….

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler