6 Ekim 2024, Pazar
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVDurumumuz kritik ama... / DOĞAN HAKYEMEZ

Durumumuz kritik ama… / DOĞAN HAKYEMEZ

Hazırlık maçlarındaki performans iç açıcı değil. Ancak vaktimiz var ve çözüm bulunabilir. Bunun için Tanjeviç’in göstereceği performans çok önemli. Mutlaka hamle yapmalı ve takımı ayağa kaldırmalı.
Dünya Şampiyonası öncesi hazırlık maçlarını izlediğim kadarıyla takımımızın durumu kritik.
Bunun nedenlerine indiğimizde ortaya çıkan tablo ise şöyle; sakatlıklar, Kerem Gönlüm ve Ömer Aşık’ın uzun zamandır oynamamalarından kaynaklanan maç eksiği, Hidayet’in zamansız safra kesesi ameliyatı, Ersan’ın mevkiye adapte olamaması, iki numaralı pozisyonu Cenk’le kapatamamamız ve Sinan’ın oyun kurucu rolüne soyundurulmak istenmesi…

Sakatlıklardan başlayalım
Antalya ve İtalya hazırlık çalışmalarının fiziksel çalışma açısından iyi geçmemesi oyuncularımızın sakatlıklarına neden oldu. Ender Arslan’ın adalesi zorlanmaktan gerildi ve ödem yaptı. Adidas Turnuvası’nı oynayamayan Ender, Almanya Beko Turnuvası’nda kendini denedi, ancak ondan istediğimiz verimi alamadığımız gibi sakatlığının nüksetme durumu ortaya çıktı. Engin Atsür, İtalya kampı ardından Yeni Zelanda karşılaşmasında aşil tendonunu patlattı. Yani, oyun kurucu iki oyuncumuzdan biri Dünya Şampiyonası’nda yok, diğerinin durumu kritik. Eğer Kerem Tunçeri de bir sakatlık problemi yaşarsa Dünya Şampiyonası bizim için hüsran olur. Bu arada geçen sezon takımında bu pozisyonda başarılı olan Evren Büker niye denenmez bunu anlamakta zorlanıyorum. Madem Evren’e bu konuda güvenilmiyor, o zaman dışarıdaki guardlardan birini çağırın.

Kerem Gönlüm ve Ömer Aşık
Gönlüm bir yıldır maç oynamıyor. Cezalı olduğu dönemde kendisini çok iyi hazırlamasına karşın maç eksiği var. Umarız Efes Pilsen Turnuvası ile birlikte istediğimiz seviyeye çıkar. Ömer Aşık da sakatlık sonrası Fenerbahçe’de oynamamasının sorunlarını yaşıyor. Faul atışlarını geliştirmiş, ama maç temposu ve savunması yavaş. Takımımızın bel kemiği bu iki oyuncumuzun bir an önce gerçek performanslarına kavuşmaları gerekiyor.

Hidayet Türkoğlu
Kötü bir sezon geçirmesi ve transfer sıkıntılarına bir de ameliyat eklenince, Hido geçen Avrupa Şampiyonası’ndaki görüntüsünden çok uzak kaldı. Maçlarda elinden gelen çabayı gösteriyor, ama savunma adımları yavaş, potaya dalışları ise etkisiz. Eğer Hido bu iki haftalık sürede güçlenmezse sert savunmalar karşısında etkisiz olur, bu da takımımızı olumsuz etkiler.

Sinan Güler
Sinan’ı tek başına oyun kurucu olarak oynatmak cinayet. Sinan’ın savunması mükemmel, hızlı hücumda çok etkili, set düzeninde yanında Kerem Tunçeri veya Ender varsa skor gücü olabilen bir oyuncu. Ancak onu bir numaralı pozisyonda uzun süre oynatmak yukarıda saydığım tüm özelliklerini öldürdüğü gibi set düzenimizi olumsuz yönde etkiliyor.

İki numaralı pozisyon
Bu bölgede Ömer Onan ve Cenk Akyol var. Ömer müthiş savunma arzusu ve hızıyla takımı ateşleyen isim, ancak şut ihtiyacımızı karşılayamıyor. Cenk Akyol ise savunma ve hücumda vasat. Bu mevkide Evren Büker’e de şans verilmesi düşüncesindeyim.

Ve Ersan İlyasova
Ersan da aynı Hidayet gibi geçen Avrupa Şampiyonası’ndaki performansından çok uzak. Onu 3 numaralı pozisyonda oynatmak ayakları çabuk olmadığı için hücumda verimsiz olmasını sağlıyor ve hücum ribauntundan da uzaklaştırıyor. Eğer 4 numara pozisyonunda oynatılırsa daha faydalı olur. Bu sorunlara karşı Tanjeviç’in göstereceği performans ise Dünya Şampiyonası’nda sıralamamızı belirler.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler