7 Ekim 2024, Pazartesi
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVSpanoulis'den Milliler'e övgü

Spanoulis'den Milliler'e övgü

2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nda Ay-Yıldızlılarımızla birlikte C Grubu’nda yer alan Yunanistan’ın tecrübeli ismi Vassilis Spanoulis, şampiyona ve Türk Milli Takımı’yla ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu.

Ankara’da oynacakları C Grubu maçlarının oldukça çekişmeli geçeceğine dikkat çeken Spanoulis, “Grubumuzda gerçekten çok önemli rakipler var. Çin, yıldız oyuncusu Yao Ming olmamasına rağmen çok tehlikeli bir ekip. Porto Riko ise kendine ait basketbol tarzıyla her rkibe zorluk çakarabilecek kapasitede bir takım. Rusya’nın bu şampiyonada önemli işler yapacağına inanyorum. Takımları böyle değerlendirdiğimiz zaman ne kadar zor bir grupta yer aldığımızı rahatlıkla görebiliriz. İstedeğimiz sonuçları alabilmek için var gücümüzle mücadele edeceğiz” dedi.

A Milli Takım’ın kaliteli oyunculardan kurulu olduğunu belirten Vassilis Spanoulis, “Türkiye hazırlık maçlarında çok iyi bir oyun ortaya koyamadı. Ancak hazırlık maçları ile şampiyonanın ortamı çok farklı. İnaniyorum ki Türkiye şampiyonada daha iyi bir performans sergilecek. Şampiyonanın üçüncü gününde Türkiye ile karşılaşacağız. O zamana kadar konsantrasyonumuzu üst seviyede tutmak zorundayız. Türkiye’nin kendi seyircisi önünde önemli başarılar elde edeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

2010 FIBA Dünya Şampiyonası’ndaki her maçı tek tek düşünmek zorunda olduklarını ifade eden Spanoulis, sözlerine şöyle devam etti:
“Şampiyonada her karşılaşmanın ayrı bir önemi var. Öncelikle grubumuzda oynadığımız bütün maçları kazanmamız gerek. İlk maçımızı Çin ile oynayacağız. Bu karşılaşma ile birlikte her mücadelemize büyük önem vereceğiz. Umarım her şey istediğimiz gibi geçer ve ülkemize arzuladığımız başarılarla döneriz.”

Bir çok yıldız oyuncunun şampiyonada forma giymemesini de değerlendiren Vassilis Spanoulis, “Ben buraya gelen oyuncu kadrolarının muhteşem bir şampiyona geçirilmesi açısından yeterli olduğunu düşünüyorum. Şampiyonanın kalitesi hiç bir şekilde düşmeyecek. Türkiye’ye gelen takımların hepsi çok kaliteli. O yüzden şampiyonanın heyecanından hiç bir şey eksilmeyecek” diyerek sözlerini tamamladı.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler