7 Ekim 2024, Pazartesi
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVBir maçtan daha fazlası! / YUSUF AYDIN

Bir maçtan daha fazlası! / YUSUF AYDIN

Grupta kazananın liderliği büyük ölçüde garantileceği bir maç. Grubu lider tamamlamak yadsınamaz bir avantaj. Ancak biraz daha uzun vadeli düşünüldüğünde ya da büyük düşünüldüğünde diyelim; liderlik için “Şampiyonluk yolunu kestirmeden gitmek” nitelendirmesini yapabiliriz. Fikstüre göz attığımızda grubu ilk sırada tamamlayan takımın daha sonraki turlarda karşısına B ve D Grubu liderleri çıkmayacak. Kim bunlar ABD ve muhtemelen Fransa ile Litvanya. Lider takım dünkü sonuçlarla bir sonraki turda ya Kanada ya da Yeni Zelanda ile karşılaşacak…

İşte bu denli önemli bir karşılaşmada rakip Yunanistan. Bir rakibimiz daha vardı o da mücadelenin hakemi Carl Jungebrand. Sabrımızı sonuna kadar zorladı. Oyunda sertliğe fazlasıyla müsaade etti, taktir haklarını da komşudan yana kullandı. Neyse fazla takılmıyor, geçiyoruz maça.

Salon tıklım tıklım dolmuş hızımızı kimse kesemez. Kazanacağız, başka yolu yok. İyi de başlıyoruz. İlk yarıda skora etki eden iki unsur var. İlki Spanoulis'i oyuna sokmamamız. Yunan oyuncu, sayıyla devrenin bitimine 20 saniye kala tanışabildi. İkincisi de Ersan İlyasova'nın müthiş performansı. (17 dakikada 17 sayı 3 ribaund).

Yunanlılar her potaya sıçradığında tepelerinde bir 'dev adam', bloklar havada uçuşuyor. Semih Erden ve Ömer Aşık, Yunanistan'ın en önemli hücum silahları Schortsanitis'in ağır oluşunu iyi değerlendirip pota altında adeta fink attı. 3. çeyreğin başları Ömer Aşık, Schortsanitis'in üzerinden yükleniyor ve smaç… Hemen bir atak sonrası Schortsanitis, bu kez atakta Ömer Aşık hemen tepesinde bitiveriyor ve blok… Ve bu kez 4. çeyreğin başı Ömer Aşık, Schortsanitis'in üzerinden smaçı vuruyor ve basket faul… Schortsanitis kenarda, çünkü 5. faulü… Bu sadece birkaç örnek, Yunanistan maçında bu tip sahneleri çok gördük.

Tanjeviç, 3. çeyrekte Ersan'ı dinlendirme fırsatı buldu. Gecenin yıldızı Ersan'ın parkeye dönüşü periyodun son iki dakikasında yine üçlükle oldu. (20. sayısı) Son periyotta Yunanistan normal olarak daha fazla risk aldı. Milliler, alan savunmasını iyi uygulayarak savunma güvenliğini son saniyeye kadar elden bırakmadı. Rusya maçında da olduğu gibi faul haklarını iyi kullanarak rahat bir son yaşadık ve Yunanistan gibi bir takımı da 70 sayının altında tutmayı başardık.

'Savunmanın zaferi' denebilecek mücadelede bazı istatistikler kazananı açıkça gösterir cinstendi. Bunlar Ersan İlyasova'nın 26 sayı attığı, 5 ribaunt aldığı, 6'da 6 üçlük isabet sağladığı müthiş performansı, 29 dakika görev alan Spanoulis'in sadece 5 sayıyla oynaması, Schortsanitis'in erken 5 faulle oyun dışı kalması.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler