21 Eylül 2024, Cumartesi
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVYao ile 24'er dakika!

Yao ile 24'er dakika!

Çinli Yao Ming’e, kulübü Houston Rockets bu sezon gözü gibi bakacak. Doktorunun kesin kararı üzerine, Yao’nun kemiklerindeki stresi azaltmak için yıldız oyuncunun alacağı sürede kısıtlamaya giden Rockets yönetimi, en büyük silahını 24 dakikadan bir saniye bile fazla sahada tutmayacak; maçın son saniyesi bile olsa.

Aynı zamanda atletizm antrenörü de olan Keith Jones, Yao’nun bir maçta 22 dakika oynamasının, diğer maçta 26 dakika oynayabileceği anlamına gelmeyeceğini belirtirken, “Tüm sezon boyunca ‘24’ Yao’nun sayısı olacak. Playofflar geldiğinde tabii ki işler değişebilir ama önceliğimiz Yao’nun nisanı görmesini sağlamak. Bütün sezonu sağlıklı geçirmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu sebeple üst üste maçlar oynadığımız dönemlerde antrenman programını da hafifleteceğiz” dedi.

Yıldız pivot, bundan önceki beş sezonun da belirli bölümlerini sakatlık sebebiyle kaçırmak zorunda kalmıştı. Geçtiğimiz sezonun başında geçirdiği ağır ameliyat neticesinde ise bütün sezon formasından uzak kalmıştı. Bu sezon ‘az ama öz’ yöntemini deneyecek olan Houston Rockets’ın Genel Menajeri Daryl Morey ve koç Rick Adelman, ne olursa olsun Yao’nun oynama süresiyle ilgili doktorlarıyla pazarlığa girmemeyi kabul ettiler.

Rockets’ın üst üste iki günde iki maç oynayacağı durumlarda Yao’nun ikinci maçta dinlendirilmesinin de söz konusu olabileceğini söyleyen Keith Jones, “Ne var ki en büyük rakibimiz yine Yao olacak. Yarışmacı kişiliği kenarda huzursuz olmasına ve sürekli oynamak istemesine sebep olacak. Biliyorum ki onunla her gün tartışmak zorunda kalacağız. Hem bizi, hem de doktorunu sorgulayacak. İyi hissettiğini ve oynamak istediğini söyleyecek” dedi.

KAYNAK: Basketbolseverler

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler