7 Ekim 2024, Pazartesi
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVFenerbahçe Ülker zirvede!

Fenerbahçe Ülker zirvede!

THY Euroleague TOP 16 H Grubu'nda Fenerbahçe Ülker, Valencia karşısında son dakikada soğuk terler dökmesine karşın Emir'in üst üste yaptığı iki blokla maçı 75-73 kazandı ve 2'de 2 yaptı ve lider oldu

Fenerbahçe Ülker maça hızlı başladı. Sarı – Lacivertliler, Ömer Onan ve Tomas’ın üçlükleriyle 6-0 öne geçti. Ancak hücum ribauntlarını alan (6) ve ikinci şansları yakalayan Valencia oyunu dengeledi. Jasikevicius’un oyuna girmesiyle Valencia coachu Pesic, Pietrus’u onun savunmacısı olarak görevlendirdi. Jasikevicius bu nedenle istediği tempoyu yakalayamazken Ömer Onan hücumdaki müthiş performansını sürdürdü ve 10 sayı bulduğu ilk çeyreği Fenerbahçe Ülker 21-20 önde geçti.

İkinci periyodun başında Fenerbahçe Ülker topu Oğuz’a indirmeye çalıştı ancak Lishchuk’un savunmasında Sarı –Lacivertliler uzunlarını kullanmakta zorlandı. Emir Preldzic penetreleriyle pota gittiği zaman etkili olurken yaptığı top kayıplarıyla da (Emir 3, Fenerbahçe Ülker 9) adeta iki ucu keskin bıçak rolünü oynadı. 14. Dakikada Ömer Onan, Tomas ve Oğuz ile 7-0’lık seri yakalayıp 31-24 öne geçen Fenerbahçe Ülker Claver ve Martinez’in Sarı – Lacivertli savunma yerleşmeden bulduğu sayılarla farkı eritse de Sarı – Lacivertliler ilk yarıyı 37-33 önde kapattı.

Tomas ikinci yarıya da maça başladığı gibi girdi. Hırvat oyuncu periyot başında farkı 10 sayıya çıkarırken (43-33) Tomas hücumdaki rolünü sürdürdü ve 10 sayı bularak bence geldi. Fenerbahçe Ülker bu üstünlüğünü yaptığı top kayıpları nedeniyle koruyamadı. Yine hücum ribauntları veren ve hızlı hücumları engelleyemeyen Sarı – Lacivertliler, Valencia’nın 8-0’lık serisi sonrası oyuna giren Jasikevicius yine oyunun akışını değiştirdi. Tomas’ın savunmada yaptığı katkıyla beraler Saras bir üçlük, bir penetre ve bir asistle Fenerbahçe Ülker’in son çeyreğe 54-52 önde girmesini sağladı.

Son çeyrek nefesleri kesti. Fenerbahçe Ülker’de Tomas ve Ömer beraber oynayarak savunma sertliği giderek arttırdı. 6 dakikada 21 sayı bulan Sarı – Lacivertlilerde Ömer ile Mirsad bu bölümde 15 sayı bularak hücumda sorumluluk aldı. 36. Dakikayı 75-66 önde geçen Sarı – Lacivertlilerde Emir Preldzic hücumda beklenen doğru seçimleri yapamadı. Martinez sürekli potaya giderek tek başına 9-0’lık bir seri bulup skoru 75-73’e getirdi. Son topta Valencia yine Martinez’le maçı kazanmak adına iki üçlük buldu ama ikisini de Emir bloklayarak galibiyeti getiren isim oldu.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler