7 Ekim 2024, Pazartesi
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVÇifte kavrulmuş

Çifte kavrulmuş

Eurolig'teki temsilcilerimiz dolu dizgin,Avrupa'da cirit atmaya devam ediyor.

Yıllar önce yaşamaya alışık olduğumuz muhteşem zaferler yeniden gelmeye başladı.Bunlar tesadüfler sonucu elde edilen sonuçlar değildir.
2000 li yıllarda başlayan büyük “Basketbol” hamlesiyle gelindi bugünlere.
Milli takımımızın Avrupa 2.liği bu başlangıcın miladı olarak baz alırsak onu takip eden yıllarda bazı inişli çıkşlı grafikler çizmesine karşın, ısrarla takip edilen program 2010 Dünya şampiyonasında fianalde kaybeden takım olarak “All of Fame”e geçti.

Bazı olumsuzlukları burada dile getirmek istemiyorum. Önemli olan işlerin doğru yapılması ve sonuçların üst seviyede olmasıdır.

Şuanda Dünya basketbol arenasında Türkiye patentli yüzlerce oyuncunun dolaşması tesadüfen oluşmamıştır. Son on yılda sadece NBA de oynayan altı(6) “Türk oyuncu” vardır. Ve bu oyuncular yıldız seviyesinde “Bileklerinin hakkıyla” kadrolarda yer bulmaktadır.

Avrupa'da oynayan, Amerika dışında ki serüvenlerine ilk kez başlamış yeni “Kolej mezunları” nın bir çoğunun çıkış noktası Türk takımları olmuştur. Geldikleri günlerde basketbolcu kimlikleri ne kadar sınırlıysa, aldıkları ücretlerde o denli düşük olmuştur. Kısa zamanda basketbollerini geliştirerek,daha sonra yaptıkları transferle hem daha iyinci oyuncu statüsü kazanmış, hemde daha fazla para kazanmaya başlamışlardır.Bütün bu gelişmelerde yükselen “Türk basketbol”ünün büyük katkısı vardır.

Türk basketbolünün bu gelişiminde büyük “Lokomotif”ler önemli rol almışlardır.
Sıralamanın baş aktörleri şöyle sıralanır.
1- Eczacıbaşı
2- Efes Pilsen
3- Ülker
4- Pınar KSK
5- Tofaş(Ara verdi)
Son yıllarda bulunan sponsorluklarla hamle yapanlarsa Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi güzide spor kulüplerimiz.
Banvit'i ayrı değerlendiriyorum. Çok yeni bir oluşum. Devamlılığı basketbolümüzün değer kazanması için çok önemli.
İşler kolay gelişmiyor.Sabırla doğru programaları uygulamak gerekir.

Efes Pilsen ve Fenerbahçe Ülker'in Eurolig “Top 16” da ki başarılarını yazmak için oturdum masa başına, düşünceler beni nereye taşıdı.

Süper başlangıç yaptılar.
Efes Pilsen zor günler geçirdiği son günlerde ikide iki yapması olanüstü bir başarıdır. Birde Real Madrid deplasmanından zaferle dönerlerse muhtrşem bir sonuç olur. Kaybederse fazla bir kayıp olmayacaktır.
Fenerbahçe Ülker için düşüncelerim değişmiş değil. İlk sekizin en önemli adayıdır. Tek eksik “Widmar”. Yani pota altı zayıflığı.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler