8 Ekim 2024, Salı
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVDevler zoru çekti

Devler zoru çekti

Dünya İkincisi 12 Dev Adam’ın, Litvanya’da düzenlenecek 2011 Avrupa Şampiyonası’ndaki rakipleri dün belirlendi.
Ülkemizde düzenlenen 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda mükemmel bir performans sergileyen ve ABD ile final oynayan A Milli Basketbol Takımımız’ın, 2011 Avrupa Şampiyonası’ndaki rakipleri belirlendi.
Organizasyona ev sahipliği yapacak Litvanya’nın Vilnius şehrinde yapılan kura çekiminde ülkemiz adına TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay, Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş ve TBF Dış İlişkiler Direktörü Emir Turam katılırken, ay-yıldızlı ekibimiz 2. torbadan kuraya katıldı.
A Grubu’nda yer alan Türkiye, son Avrupa Şampiyonu İspanya, ev sahibi Litvanya, 2014 Olimpiyatları’na ev sahipliği yapmaya hazırlanan ve basketbolda da söz sahibi olmak için çok önemli adımlar atan Büyük Britanya, ülkesinde düzenlediği 2009 Avrupa Şampiyonası’yla birlikte basketbolda atılım yapan Polonya ve üç takımın yarışacağı elemelerde ikinci sırayı alacak ekiple eşleşti.
İlave takım belirleme turunda Finlandiya, Macaristan ve Portekiz mücadele edecek, iki takım, Litvanya biletini kazanacak.
A Grubu’ndaki mücadeleler, Panevezys kentindeki 5 bin 656 seyirci kapasiteli Cido Arena’da oynanacak. 31 Ağustos-18 Eylül 2011 tarihleri arasında yapılacak olan şampiyonanın ilk 6 gününde 1. tur grup maçları tamamlanacak.
Turnuvanın ilk turunda 24 ülke, 6’şarlı 4 grupta, puan cetvelinin ilk 3 sırası için mücadele verecek. İkinci turda ise 12 ülke iki gruba ayrılacak. Bu turda ilk 4’e giren takımlar final turuna yükselmeye hak kazanacak. Takımlar final turunda birbirleriyle eleme usülü karşılaşacak.
Millilerimiz ilk turda üç takım arasına girmesi durumunda B Grubu’ndang elecek takımlarla eşleşecek.

Avrupa Şampiyonası grupları
A grubu
İspanya
TÜRKİYE
Litvanya
B.Britanya
Polonya
(İlave takım)
B grubu
Sırbistan
Fransa
Almanya
İsrail
İtalya
Letonya

C grubu
Yunanistan
Hırvatistan
Karadağ
Makedonya
B.Hersek
(İlave takım)

D grubu
Slovenya
Rusya
Belçika
Gürcistan
Bulgaristan
Ukrayna

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler