8 Ekim 2024, Salı
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVEfes Pilsen'den Madrid'e hediye!

Efes Pilsen'den Madrid'e hediye!

THY Euroleague TOP 16 Grubu'nda Efes Pilsen, Real Madrid karşısında maçı son topa kadar getirdi ancak şanssızlık ve yanlış seçimler maçı İspanyolara hediye etti: 89-86.

Normal süresi 79-79 biten maçta Efes Pilsen'in çoğu ikinci yarıda olmak üzere verdiği hücum ribauntları ve yapılan 13 top kaybı belirleyici oldu.

Efes Pilsen maça fırtına gibi girdi. Rakocevic, Llull eşleşmesini çok iyi kullanarak kendisinden daha kısa olan İspanyolu üarinden sayılar bulurken, Thornton hızlı hücumlarda etkili isim olup dışarıdan da yüzdeli attı ve Efes Pilsen 6. dakikada 14-0’lık seriyle 14-2 öne geçti. Real Madrid, bu dakikadan sonra Rodriguez oyuna girerek Kerem Tunçeri’yi geçip sayılar buldu ve oyunun temposunu arttırdı. Hızlı hücumlar da bulan ev sahibi ekip Tucker’ı devreye sokup 11-2’lik seriyle oyunu dengeledi ancak Efes Pilsen ilk çeyreği 19-18 önde bitirdi.

İlk 6 dakikada Real Madrid’e 2 sayı veren Efes Pilsen’in Rodriguez sonrası Real’e 2 dakikada 11 sayı vermesi dikkat çekti.

İkinci çeyrekte Perasovic ilginç seçimler yaptı. Bençten gelen Murray, delici oyunuyla etkili olurken pota altında Nachbar-Vujcic ikilisinin olması, forvetlerde de Rakocevic ile Murray’nin yer alması Real Madrid’in kolay sayı bulmasına yol açtı. Rodriguez’in organizasyonunu bozmak için oyuna Sinan’ı alan Efes Pilsen, 4 numarada oynayan Suarez’in üçlüğüyle 34-32 geri düştü. Sinan ve Murray’nin penetre sonrası bulduğu asistlerle Vujcic devreye girerken Murray son hücumü nefis bitirdi ve Efes Pilsen periyot sonunda 7-2’lik seriyle devreye 46-40 önde girdi.
Efes Pilsen bu çeyrekte 27 sayı bulurken Vujcic 9 sayı 3 ribaunt 3 asist, Murray 8 sayı 2 asist 1 top çalma 1 ribaunt ve Rakocevic 9 sayıyla etkili oldu. Real Madrid’de oyunun dengesini değiştiren isim olan Sergio Rodriguez 6 asistle organizasyondaki etkisini gösterdi.

Boyalı alanda özellikle Kerem Gölüm ile Vujcic sahadayken iyi yardımlaşan Efes Pilsen, Real Madrid’e ilk yarıda bu bölgeden sadece 10 sayı verdi. (Real 5/7 ile üçlük attı) Efes Pilsen ise boyalı alandan 16/23 ile etkili oynadı. Lacivert – Beyazlılar ribauntlarda ise 20-12 üstündü.

Real Madrid üçüncü çeyrekte Tucker ile etkili oldu. Rakocevic'in savunması karşısında çok etkili ve rahat şut bulan Tucker'a D'or Fischer'ın pota altında aldığı hücum ribauntları ve ikinci şanslar eklenince Real Madrid 7-0'lık seriyle 57-54 öne geçti. Kerem Tunçeri sorumluluk alıp üst üste asistleriyle oyunu dengeledi ve son bölüme 65-65 gidildi.

Son çeyrekte Roberts savunmaya müthiş sertlik ve yardımlaşma getirirken Thornton hücum ribauntlarına da katkı verip takımını vatandaşıyla beraber 36.5. dakikada 76-70  üstünlüğe taşıdı. Wisniewski'nin sahada olduğu bu bölümde kötü hücum eden Efes karşısında Real Madrid Prigioni ile Rodriguez'i beraber oynatarak kontrolü ele almak istedi. Prigioni 4/4 üçlük atarak dengeyi kurarken Efes Pilsen çok kötü toplar kaybetti. Önce Wisniewski'nin pasında Murray, ardından ayağı kayan Rakocevic topu rakibe verdi. Kerem Gönlüm çok kritik bir üçlük bulup (son 3 dakikadaki tek basket) takımını 79-76 öne geçirdi ancak son hücumda Real Madrid üst üste 3 hücum ribaundu aldı. Efes bu kritik bölümde faul yapamazken Rodriguez tam şutu atarken Thornton faulu yaptı ve İspanyol oyuncu 3'te 3 atıp skoru 79-79'a taşıyarak maçı uzatmalara götürdü.

Real Madrid Rodriguez'in üçlüğüyle oyuna girerken Efes Pilsen iki önemli boş üçlüğü sayıya çeviremedi. Thornton üçlüğü ile farkı son dakikada tek sayıya (87-86) indirse de Kerem Tunçeri son hücumda bloktan kaçıp pası deneyince Real Madrid topu kazandı ve faulülleri sayıya çevirip maçı 89-86 kazandı.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler