9 Ekim 2024, Çarşamba
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVEmir demiri keser / KAAN KURAL

Emir demiri keser / KAAN KURAL

F.BAHÇE Ülker için ilk yarı adeta kâbus oldu. Yarı finalde G.Saray önünde inanılmaz şut atan dış oyuncular bu defa karavana üstüne karavana attı. 1/10 üçlük 4/12 serbest atış… Bu tip isabet oranlarıyla farklı geride olmaları gerekiyordu. Ancak F.Bahçe’nin kalitesi işte burada yatıyor. Bir alanda işler istediği gibi gitmediği zaman başka alanlarda bunu kapatabiliyor sarı-lacivertliler. Boyalı alanda Kaya ve Oğuz’u ısrarla besleyerek skora bir şekilde tutundular. Bir yerde oyunun döneceğini, dış oyunculardan birinin devreye gireceğini bilerek fırtınayı atlatmak için bir yöntem buldular. Devre 37-37 tamamlandı.

İkinci yarıda kurtarıcı olarak beklenen isim Emir Preldziç oldu. Her maçta başka bir kahraman çıkarıyor sarı-lacivertliler. Başarıyı takım olarak kucaklayıp, sorumluluğu da kahramanlığı da paylaşıyorlar. Bu nedenle bireysel olarak devamlı öne çıkan biri pek olmuyor. Bu yapıda uzun zamandır bu denli görkemli bir bireysel performans izlememiştik bu forma altında. Ancak Emir Preldziç öyle bir ikinci yarı oynadı ki sadece kupaya damga vurmadı. Zihinlere yıllarca unutulmayacak müstesna bir basketbol anısı kazıdı.

ADETA DESTAN YAZDI

İkinci yarının skoru 44-35… Emir Preldziç bu devrede 30 sayı attı, 3 asist yaptı. Kenarda dinlendiği bölümde 5 sayı attı F.Bahçe Ülker. Yani sahada olduğu 17 dakikada üretilen 39 sayının 36’sına imza koydu. Kupanın kaderinin belirlendiği bölümde her şeyi yaptı. Her hücumu sırtladı, her topu değerli kıldı. 6/7 serbest atış, 7/9 ikilik, 5/7 üçlük isabetiyle 35 sayı, 4 asistle (bu alanda da takım lideri) maçı bitirdi. Takımın geri kalanının 8/19 serbest atış, 19/33 ikilik, 0/10 üçlükle oynadığı bir maçtan, sadece bir maç değil kupa finalinden bahsediyoruz.

Gün Emir’in ve F.Bahçe’nin günü. Yarın muhtemelen Preldziç buna yakın bir performans veremeyecek. Ama zaten F.Bahçe’yi Türkiye içinde diğer tüm rakiplerinden yukarı koyan da bu. Bunu tekrarlamasına gerek yok. Dünkü ikinci yarı destansıydı. İlk yarıda ise o destan olmadan bile F.Bahçe’nin nasıl fark yarattığını gösterdi.

En fazla 25 dakika

İKİ takım arasındaki kadro derinliği farkını anlamak için oyuncuların aldıkları sürelere bakmak yeterli. 5 günde 3. maç oynayan yorgun takımlarda F.Bahçe Ülker 10 oyuncu kullandı. En az süre alan Jasikevicius 14, en çok süre alan Emir Preldziç ise 25 dakika sahada kaldı. Beşiktaş da 10 oyuncu kullandı ama 10 dakikanın üzerinde sadece 7 oyuncu forma giydi. Chatman, Ogilvy ve Serkan 30 dakikanın üzerinde sahada kaldılar.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler