22 Eylül 2024, Pazar
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVGaliptir bu yolda mağlup

Galiptir bu yolda mağlup

ABD maça iyi başlayarak adam adama savunmamıza karşı 4. Dakikada Durant’ın yüzdeli oyunuyla 12-7 öne geçti. Yarı sahada alan savunması yapan milli takım Hidayet’in üçlükleri ve ikili oyunlarla 7. Dakikada 17-14 öne geçti. Ancak ABD, savunmasını sertleştirip üst üste dış atışlar bulunca 8-0’lık seriyle ilk çeyreği 22-17 önde kapattı.

İkinci periyotta Kerem Tunçeri’nin oyuna girmesiyle hücum anlamında biraz daha derli toplu gözükse de Durant’ı durdurmakta zorluk çektik. Bu çeyrekte 9 sayı bulan Durant’ın yanı sıra çok hücum ribaundu alan ABD, savunmada zaman zaman başarılı olsak da ikinci şansları yakaladı. 15. Dakikada 10 sayılık farkı yakalayan ABD, ilk yarıyı 42-32 üstün geçti.

ABD soyunma odasından motive olmuş bir şekilde geldi. Durant üst üste üçlükleriyle 22. Dakikada takımını 50-32 öne geçirerek 18 sayılık farkı yakaladı. Ender oyuna girip kritik üçlükleriyle momentumu milli takıma geçirdi ancak 5 kısayla oynayan ve Kerem Gönlüm Durant eşleşmesinden galip çıkan ABD, son periyoda 61-48 üstün girdi.

Son periyotta Rose hızlı hücumlarla sayılar bulup farkı 20'ye çıkardı. (50-70) Kerem Tunçeri ve Hidayet'in yeniden oyuna dahil olmasıyla birlikte yeniden toparlansak da ABD daha etkili oldu ve maçı 81-64 kazanarak şampiyon oldu.

Müthiş bir turnuva geçiren Türkiye ev sahibi olduğu Dünya Şampiyonası'nda ikinci olarak gümüş madalya kazandı ve 70 milyonu gururlandırdı.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler