20 Eylül 2024, Cuma
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVVarsa yoksa Olimpiyat / ÜMİT AVCI

Varsa yoksa Olimpiyat / ÜMİT AVCI

Önce dünya şampiyonası, ardından da Fenerbahçe Ülker’de mükemmel bir yıl geçiren Ömer Onan, hedeflerin yine yüksek olduğunu söyledi, “Olimpiyatlar’a katılmayı çok istiyoruz ve bunun için her türlü fedakârlığı yaparız” dedi

A Milli Basketbol Takımımız’ın tecrübeli isimleri arasında yer alan Ömer Onan, Litvanya ’da düzenlenecek  Avrupa Şampiyonası’nda  kendilerini çok zor maçların beklediğini, ancak aynı çizgiyi devam ettirmeleri durumunda hedeflerine ulaşacaklarını söyledi. ‘Bizim yaklaşımımız, rakiplerin kim olduğundan daha önemli’ diyen yıldız oyuncu,  “Yensek de yenilsek  de suratların asılmadığı, mimiklerin yapılmadığı, kimsenin kimseyi suçlamadığı bir takım yaratmış durumdayız. Bunun yanı sıra kadro olarak da çok iyi durumdayız. Millet bir tane uzun bulamazken bizim takımda 5-6 tane üst düzey uzun var. Kısa rotasyonu da Emir ’in katılımıyla genişledi. Tüm bunları yan yana koyduğumuzda Litvanya ’da en iddialı gösterilen takım kimse, bizim de en az onun kadar şansımız var” dedi.
Geçen yıl yakaladıkları havanın etkisini herkesin gördüğünü söyleyen Ömer, “Hani maçlar son ana kadar başa baş gider, 1-2 sayıyla kazanırız, o zaman ‘ev sahibi avantajı vardı’ denir ama biz Fransave Slovenya gibi takımları 30’la yendik, Yunanistan’a fark attık. Yine aynı performansı sergileyebiliriz. Tek korkum herhangi bir sakatlık ya da şanssızlık yaşanması. Bunun dışında bence madalyaya yakın bir takımız” diye konuştu.

‘Bu düzeni bozdurmayız’
Emir Preldziç, Enes Kanter çok önemli yeteneklerin milli takımda kendilerini hemen gösterebilmek için bu havaya hemen adapte olmama ihtimallerinin bulunup bulunmadığını sorduğumuz Ömer, “Emir ile 4 yıldır oynuyorum. Enes’i de alt yapıdan tanıyorum. İkisi de düzgün karakterli isimler. Herhangi bir sorun çıkacağını sanmıyorum. Zaten bu havayı kimse bozamaz. Bozmaya çalışan da aramızda olmaz. Ya da biz orada olmayız. Çünkü bu hava bozulduğu anda bu kadar fedakârlık, yoğun çalışma temposu boşa gidiyor” yanıtını verdi.

Guardlar artık beni zorluyor
Her zaman rakibin en etkili silahını durdurmakla görevlendirilen Ömer’e bu sezon ki mönüde kimler var diye sorduk, “Rakiplerin kadrosunu tam olarak bilmiyoruz. Zaten artık tek başına savunma bir şey değiştirmiyor. Takım halinde sert savunma yapmalısınız. Hocam da bana kimi derse onu tutarım. Ama hani artık oyun kurucular yerine 2 numaraları tutsam daha iyi olacak. Guardların savunması zorlamaya başladı” yanıtını aldık.

‘FIBA saçmaladı’
FIBA’nın şampiyonadaki takım sayısını 16’dan 24’e çıkarmasının çok saçma bir karar olduğunu da vurgulayan tecrübeli basketbolcu, “10 ay yoğun tempoda basketbol oynayan isimlere bir de 21 gün içinde bu denli sıkıştırılmış bir program dayatılması, 11 günde 8 maç oynamak durumunda bırakılması çok yanlış.  Bir sürü lüzumsuz maç oynanacak. Tabii ki bu sistem tecrübeli oyuncuları daha çok zorlar. Bunun için de çok çalışmamız ve tam zamanında form tutmamız gerekiyor. Daha çok oyuncuyla oynamalı, maçları ona göre ayarlamalıyız. Ancak bu sistem bizim için zorsa diğer ekipler için de zor” ifadesini kullandı. 

‘Derbilerde şike olamayacağına göre!

Fenerbahçe’nin son dönemde yaşadığı sıkıntılı günlere de değinen Ömer, “Hepimiz şoka uğradık. Çünkü başkanımızı yakından tanıyorum. Ortada adli bir olay var, bunun için beklememiz lazım. İddiaların doğru olup olmadığını yaşayarak göreceğiz ama ben son ana kadar buna inanmam.
Ancak bir sporcu olarak şunun da gözden kaçmaması lazım. Sahada futbolcuların özverisini hep birlikte gördük. Nasıl yürekten mücadele ettiklerine yüzlerindeki hırsa şahit olduk. Sonuçta 17’de 16 yapmış bir takım var ve bu kolay değil. Bu takım, en büyük rakipleri Galatasaray’ı da Beşiktaş’ı da deplasmanda yendi. O maçlarda şike olamayacağına göre, herkes oyuncuların emeğine saygılı olmalı diye düşünüyorum” ifadesini kullandı.

‘Tabii ki yorulacağız’
Fenerbahçe Ülker ile bir şampiyonluk daha yaşadığı için sezonu en geç bitiren oyunculardan birisi olmasına rağmen, geçtiğimiz haftalarda kısa sürecek tatilini kesip Ülker’in minikler şenliği için Nevşehir’e gittiğini bildiğimiz Ömer Onan’a, ‘Hiç yorulmuyor musun?’ diye sorduğumuzda aldığımız yanıt, genç oyuncular için ders niteliğindeydi.
Yıldız oyuncu, “Biz hayatımızı basketboldan kazanıyoruz. Ve basketbolun gelişmesi için elimizden geleni yapmalıyız. Basketbola faydanız olması için tek yol sahada attığınız basket değildir. Amaç basketbolsa tabii ki yorulacağız, fedakarlıklar yapacağız. Kaçmak en kolayı ama ben kaçmak yerine mücadele etmeyi, basketbol gelişsin diye her aşamasında seve seve çalışmayı seven birisiyim” diye konuştu.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler