22 Eylül 2024, Pazar
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVEne: Gerçek tempomuza henüz ulaşamadık

Ene: Gerçek tempomuza henüz ulaşamadık

Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına İzmir’de düzenlenen Spor Toto World Cup 10 ile devam eden A Milli Takımımız, turnuvanın ikinci gününde Almanya’ya 79-72’lik skorla yenilirken, maçın ardından antrenör ve oyuncular basın toplantısında mücadeleyi değerlendirdiler.

Bugün maçın çok az bir bölümü dışında istedikleri oyunu sergileyemediklerini söyleyen A Milli Takımımızın Başantrenörü Orhun Ene, “İlk periyotta yakaladığımız bir seri dışında genel olarak hem savunma hem de hücumda iyi oynadığımızı söyleyemem. Şu an ağır idmanlarımızdan dolayı kafamız istiyor ama bacaklarımız bu tempoda bir basketbol için hazır değil. Özellikle bugünkü düşük ikilik yüzdemiz mağlubiyetlerin sebeplerinden biri oldu. Üçlük yüzdemiz daha iyi olsa da bizim çembere daha yakın atışlar bulmamız lazım. Bize sert gelecek bir takıma karşı oynadık. Hala gerçek tempomuza ulaşabilmiş değiliz tabii ki. Hem savunmada ve hem de hücumda ritmimizi bulmak için çalışıyoruz. Yarın karşılaşacağımız Sırbistan da zorlu bir rakip ama iyi bir basketbol sergileyerek onları mağlup etmek istiyoruz” dedi. Ayrıca Kerem Tunçeri’nin sakatlığından da bahseden Ene, “Kerem’in arka adalesinde çok ciddi olmayan bir sertleşme var bu yüzden onu bugün kullanmak istemedik. Önemli bir sakatlığı bulunmuyor” şeklinde konuştu.

A Milli Takımımızın oyuncusu Ender Arslan, “Çok sert bir takıma karşı oynadık. Maçın bazı bölümlerinde tempomuzu arttırsak da 40 dakika boyunca aynı tempomuzu koruyamıyoruz. Kazanmak tabii ki önemli ama biz asıl olarak ritmimizi bulmaya çalışıyoruz. Takımın eksik parçalarının da aramıza katılmasının ardından daha iyiye gideceğimizi düşünüyorum. Tek amacımız; 2011 FIBA Avrupa Şampiyonası’na en hazır şekilde gitmek” dedi.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler