21 Eylül 2024, Cumartesi
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVESPN'den Türkiye aşağılaması

ESPN'den Türkiye aşağılaması

ESPN yazarı Ricky Reilly, Deron Williams, Kobe Bryant ve Kevin Durant'a, 'Türkiye'ye gitmeyin' uyarısında bulundu. Konuştuğu Türkiye’de forma giyen Jammy Baron, Marcus Cousin ve Josh Shipp’in görüşlerine yer veren Reilly, ülkemiz hakkında karalayıcı bir makale kaleme aldı. Türkiye’deki kurban kesme olayını barbarlıkla bağdaştıran, oyuncuların kaldığı evlerin elektrik ve sularının kesik olduğunu belirten Reilly, maçlarda sürekli sahaya yabancı madde atıldığını, sokakların kirli olduğunu, paraların ödenmediği, Türk halkının da Amerikan ve Yahudi düşmanı olduğundan bahsetti. Yalan yanlış bilgiler, yazıyı okuyan Türkler’in de tepkisini çekti.

Mini yorum

Barbar!

“Onlara kılıçlarımızı gösterdik. Kesmenin ne demek olduğunu bilmediklerinden, bazıları kılıçların keskin tarafını tutunca ellerini kestiler… Bu insanlar kötülüğü tanımıyorlar, birbirlerini öldürmüyorlar. Hiç silahları yok… Sade, dürüst eli açık insanlar. Kötülüğün ne olduğunu hiç bilmiyorlar, çalmıyorlar, öldürmüyorlar.”
1492’de Amerika’yı keşfeden Kristof Kolomb’un günlüğünden bu yazı…
Kolomb bunları yazdı; ama siz Amerika’nın gerçek sahiplerini, kılıcın keskin tarafıyla selamladınız. Öldürdünüz onları, yok ettiniz. Bir ırkı bitirdiniz.
***
Bizler; Türküyle kürdüyle, lazıyla çerkeziyle özgürlüğümüz için savaştık, çünkü geldiler uzaklardan işgal ettiler ülkemizi… Bize ‘barbar’ dediniz…
DÜN;
Ten rengi siyah olanları biz köle yapmadık.
Japonya’da Hiroşima ve Nagazaki’ye atom bombasını biz atmadık.
Vietnam’da biz katliam yapmadık.
Afganistan’da barış adı altında düşmanlık tohumlarını biz ekmedik.
Körfez Savaşı’nda binlerce Iraklı’yı biz kurşuna dizmedik.
BUGÜN;
Libya’da, Mısır’da, Tunus’ta ve Suriye’de ateşe benzini biz dökmedik.
***
Barbar kim Rick?

 

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler