6 Ekim 2024, Pazar
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVAslan'ın önünde durulmuyor / ÜNAL ÖZÜAK

Aslan'ın önünde durulmuyor / ÜNAL ÖZÜAK

Lacivert beyazlıları deplasmanda devirerek ikili averajda avantaj sağlayan Cimbom, maç eksiğine rağmen aynı puanda olduğu Beşiktaş’ın ardından ikinciliğe yükseldi.

Galatasaray Medical Park, deplasmanda Anadolu Efes’i 74-65 yenerek ligde 16. galibiyetini aldı ve lacivert beyazlılara karşı ikili averajda üstünlüğü elde etti.
Euroleague’in Niyazi’lerinin yönetimleri ‘hata samur kürk olsa kimse giymez’ hesabı sıkışmış top yaptılar. Cimbom, ‘Seneye Telekom’la birleşeceğim tutmayın beni’, Anadolu Efes, ‘Özeleştiri sezon sonunda’ vb. klasik masalsı laflarla günü kurtarmayı yeğlediler.

Üçlüklerin gecesi

Anadolu Efes’in geçici Yunanlı koçu Zouros takımı, İstanbul’u tanıyana kadar ilk yarıda Galatasaray, ataklarını olgunlaştırarak oyuna hakim oldu. Çekişmeli geçen ilk periyodu Cimbom Lakovic’in iki üçlüğüyle 19-18 önde kapattı. Ayağının tozuyla ‘Önce savunma derken’ meğerse Zouros “Efes’in savunmasından başlayarak bozacağım” demiş. Sertliği dahil bütün savunma anlayışını yitirmiş, şaşkın ördek misali hucum eden Efes karşısında ‘üçlükleri 3/3 olunca’ 43-34’le gitti Cimbom soyunma odasına.

Lucas’tan 16 altın sayı

2. yarıda Efes uyanır gibi olduysa da momentumu baştan kaptırmıştılar. Kerem Gönlüm’ü kazanacağım diye Savanovic’i kaybettikleri gece Efes’in kabusu oldu. Kerem ve Vujacic ile etkili olmaya çalışan Efes, final periyoduna 58-52 geride girdi. Kör dövüşüne dönen son çeyrekte, şans da maçı daha çok isteyen ve rakibine oranla daha hazır olan Cimbom’un yanında oldu. Tıkanan kilidi Galatasaray adına çözen, Shipp’in büyük katkısı ve Lucas’ın 16 altın sayısı oldu. Maçı 74-65 kazanan sarı kırmızılılar ligin ilk yarısında 69-61 kaybettiği Anadolu Efes karşısında ikili averajı lehine çevirdi.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler