7 Ekim 2024, Pazartesi
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVKartal hız kesmedi / KAAN KURAL

Kartal hız kesmedi / KAAN KURAL

Kupanın hem fiziksel yorgunluğu, hem de zihinsel rehaveti Beşiktaş’ı ilk yarı zorladı. Ancak takım artık yenilgiyi reddediyor. Dün gece de bu karakter galibiyeti getirdi.

TEMELDE 7 kişiyle oynuyor Beşiktaş Milangaz. Buna alıştılar, sahada pek belli etmiyorlar ama oynanan dakikaların fiziksel yıpratıcı etkisi olmaması mümkün değil. 6 günde 3 maçlık zorlu bir kupa serüveninin etkisi var takımda. Bir de buna şampiyonluğun rahatlamasını ekleyin… Bu yorgunlukla, bu havada Avrupa Kupası’na, elenme riski olmayan, tek katkısı grup birinciliği ihtimalini devam ettirmek olan bir maça konsantre olmak, kendini bir kez daha zorlamak kolay mı?

-İLK yarıda bütün bu etkilerin Beşiktaş’ı zorladığını gördük. Novgorod aldığı her ribauntla, kaptığı her topla Beşiktaş potasında bitiverdi. Belki çok keskin veya çok yetenekli değiller ama çok yırtıcı oldukları kesin. 9. dakikada 22-10 öne fırlamıştı bile konuk ekip. Pek çok takım bu şartlarda çoktan vazgeçer. Ama Beşiktaş bunu yapmıyor. Bu takım, sezon başından beri yaşanan onca şanssızlığa karşın geri adım atmadı, hep önündeki engellerin üzerine gitti ve bu da karakteri oldu takımın.

-KUPADA yabancı sınırı nedeniyle az süre alan, daha diri Hawkins ve Morrison’un daha aktif olmasını bekliyorduk. Hawkins takımı sürükleyen iki lokomotiften biri oldu. 40 dakika sahada kalıp, 11/17 isabetle 26 sayı, 6 ribaunt, 3 asist yaptı. Ancak Morrison değildi ona eşlik eden. Yorulmak nedir bilmeyen Mensah-Bonsu diğer sürükleyici isim oldu. O da 40 dakika oyunda kalıp 9/13’le 29 sayı, 10 ribaunt yaptı. Morrison mı? 26 dakikada 0 sayı, 0 ribaunt, 0 asist.

SERHAT’IN ETİKETİ

-BEŞİKTAŞ 24. dakikada yakaladı rakibini. Son düdüğe kadar da üstünlük sürekli el değiştirdi. Hawkins ve Mensah-Bonsu son dakikada 1/4 faul atınca son 11 saniyeye beraberlikle girildi. Son top Ruslar’a kalmıştı ama artık son sözleri söylemek Serhat’ın işi. Çaldığı top ve Bonsu’ya verdiği asistle Konya’da aldığı kahramanlık etiketini çıkarmaya pek niyetli olmadığını gösterdi.

Can’a başarılı operasyon

-SPOR Toto Türkiye Kupası şampiyonu Beşiktaş Milangaz’ın başarılı oyun kurucusu Can Akın, ameliyat oldu. Kulüp internet sitesinden yapılan açıklamada, antrenman sırasında dizinden sakatlanan Can Akın’a, Acıbadem Ataşehir Cerrahi Tıp Merkezi’nde, ortopedi ve travmatoloji uzmanı Prof. Dr. Mustafa Karahan tarafından artroskopik ön çapraz bağ rekonstrüksiyonu ameliyatı yapıldığı bildirildi.

F.Bahçe namağlup devam

-BU sezon Avrupa’da yenilgi yüzü görmeyen F.Bahçe Kadın Basketbol Takımı yoluna tam gaz devam ediyor. Kadınlar Eurolig 2. tur ilk maçında Fransız ekibi Lattes Montpellier ile İstanbul’da karşılaşan sarı-lacivertliler, rakibini 83-71 mağlup ederek seride 1-0 öne geçti.

-KARŞILAŞMANIN ilk yarısını da 46-31 önde tamamlayan F.Bahçe’de Penny Taylor 24 sayıyla yıldızlaşırken, Ivana Matovic 20 ve Angel McCoughtry 17 sayıyla Avustralyalı yıldıza eşlik eden isimler oldu. Konuk ekipte ise Mann 20 sayıyla oynadı.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler