23 Eylül 2024, Pazartesi
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVSarsılmazlık garantisi / KAAN KURAL

Sarsılmazlık garantisi / KAAN KURAL

ANADOLU Efes elinden gelen her şeyi yaptı. Maçtan önce Beşiktaş’ın Murphy kanunlarına bile rahmet okutacak talihsizlikler zincirinin son halkası olarak Mehmet Yağmur’u da kaybetmesiyle hem yerli, hem oyun kurucu rotasyonu bir darbe daha almıştı. Efes öncelikle Arroyo’ya hayatı zindan etmek üzere çıktı sahaya. Doğuş iyi iş de çıkardı ilk yarıda. Devrede Porto Rikolu guard 0/5 isabetle 0 sayı, 1 asistle oynuyordu.

BIKMIYOR, YIPRANMIYOR

-ARROYO’YU devre dışı bırakmak Beşiktaş’ı sarsmak için en uygun yol gibi görünüyor. Hem oyun kurucusu takımın, hem de Hawkins’le birlikte iki liderinden biri. Sorun şu ki bir parçayı zorlasanız ve etkinliğini azaltsanız bile Beşiktaş sarsılmıyor, bıkmıyor, yıpranmıyor, oyundan düşmüyor. Arroyo’nun kâbus 20 dakikasına rağmen 36-30 öndeydi devrede siyah-beyazlılar. Mensah- Bonsu, Erceg, Ersin skoru yüklenmiş, Hawkins oyun kurucu görevlerinin bir kısmını almış, Kartal bile biraz katkı vermişti.

DOĞUŞ YOKKEN PATLADI

-EFES herhalde Arroyo’yu oyundan düşürdüğünü varsaymış olmalı ki ikinci yarıya Doğuş’suz başladı. İşte Beşiktaş’la ilgili ikinci önemli ders. Oyuncuları asla düşmüyor, sendelese bile daha güçlü olarak ayağa kalkıyor. Doğuş’un prangasından kurtulunca ne mi yaptı Arroyo? Hemen 3. çeyrek başında takımını 13-4’lük bir seriye taşıyarak farkı 15’e çıkardı. İkinci yarı performansı ise 15 sayı ve 5 asist.

Barac zombi gibi

-BU topa baskı temelli Efes’in en büyük sorunu hücum. Dün ikinci yarıda 7/13 üçlük atarak bu alanda da beklenmedik derecede iyi iş çıkardı lacivert-beyazlılar. Üst üste gelen üç sayılar bir anda farkı eritti. Efes özgüven tazeledi, rüzgarı arkasına aldı ama işte karşılarında sarsılmayan bir takım var. İşler iyi gitmediği zaman esas gücü ortaya çıkıyor siyah-beyazlıların. Maç sonunda yine kontrolü ele alarak krize fırsat vermediler.

BEŞİKTAŞ’A YARDIM ETTİ

-ZOUROS’UN maç sonunu şu anki form ve ruh hali ile sahada 2.17’lik bir pivottan daha çok iri bir zombiyi andıran Barac’la oynamayı seçmesi ve Doğuş’u ikinci yarı kullanmaması da yardımcı oldu Beşiktaş’a ama asıl mesele kimlerle oynadığı değil. Savunma odaklı bir takım olarak rakibi düzenden çıkartıp, yıpratmak üzerine kurmuş durumda kazanma stratejisini. Ama karşısında sarsılması imkansız gibi görünen bir Beşiktaş var.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler