23 Eylül 2024, Pazartesi
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVBu plan tutmadı / KAAN KURAL

Bu plan tutmadı / KAAN KURAL

ANADOLU Efes ikinci defadır aynı yolu deniyor ama sonuç değişmiyor. Önce özellikle Doğuş’un amansız baskısıyla ilk yarı boyunca Arroyo’yu yıpratmaya, Beşiktaş’ı sınırlamaya çalışıyor. İkinci yarıda ise amaç daha hücumcu beşlerle yıpranmış rakibi devirmek.

BU aslında eldeki kadronun yapabileceği en iyi strateji belki de. Finale de bu planla geldiler. Sorun şu ki karşılarında yıpratabilecekleri bir takım yok. Mehmet’in de sakatlanmasıyla Arroyo’nun alternatifi de kalmamasına karşın onu da sarsmak neredeyse imkansız.

NİTEKİM ilk yarıda mümkün olduğunca boğdu Doğuş, Arrroyo’yu. 7 sayı, 0 asistle gitti soyunma odasına Porto Rikolu oyuncu. Beşiktaş 32 sayı atabildi. İkinci yarı zincirleri biraz gevşeyince 12 sayı, 2 asist geldi. Beşiktaş’tan da 44 sayı. Ne Arroyo, ne de takım halinde Beşiktaş yılmıyor, yıpranmıyor. Bu planla Efes sadece oyunda kalıyor ama maç sonlarında Beşiktaş hep çok daha dik, çok daha ne yaptığını bilerek oynayan taraf.

KADRO darlığı çeken kağıt üzerinde Beşiktaş belki ama hareket alanı iyice kısıtlanan Efes gibi şu aşamada. Dün iyi savunma yaptılar maçın büyük bölümünde, kolay kolay bulamayacakları bir üç sayı oranı yakalayıp 10/20 isabet buldular. En güvenilen el Kerem Tunçeri oyuna ağırlık da koydu ama yok, olmuyor. Bu planla olmayacak da.

BEŞİKTAŞ’I bu sene özel kılan ne varsa bu seride biraz daha ortaya çıkıyor. İyice daralan kadro nedeniyle temelde 6 kişiyle oynayan bir takım. Buna rağmen yorulmadan, ne olursa olsun oyundan düşmeyen, maç sonunda tam tersine yıpranmak yerine daha dik durup ne yaptığını çok iyi bilen bir takım. Bu sezon iki kupa kazanırken bu tabloyu değişik sahnelerde çok gördük. Final serisinde aslında daha önce görmediğimiz yeni bir şey yok. Aynı ‘Beşiktaş duruşu’nun en son örneği sadece.

Hawkins’le kimse başa çıkamaz

TÜM play-off’ta olduğu gibi dün bir kez daha David Hawkins’in yorulmak nedir bilmeyen, kimsenin eşleşemediği oyununu gördük. 17 sayı, 3 ribaunt, 3 asist ile rakamsal olarak takımın sürükleyicisi olması bir yana esas lider karakteriyle takımın lokomotifi. Dün Efes son 10 dakikada 8 top kaybederken başrolde hep Hawkins’in paslara yaptığı baskı rol oynadı. 4 top çaldı belki ama en az bunun 3 katı topun yönünü değiştirdi, Efes hücumunu darmadağın hale getirdi.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler