21 Eylül 2024, Cumartesi
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVVe Pianigiani resmen Fenerbahçe Ülker'de!

Ve Pianigiani resmen Fenerbahçe Ülker'de!

Fenerbahçe Ülker, Neven Spahija'dan boşalan antrenörlük görevine Montepaschi Siena'nın çalıştırıcısı Simone Pianigiani'yi getirdi. İtalyan koç ile 2 artı 1 yıllık sözleşme imzalandı.

Gelecek sezon ülkemizi Euroleague'de temsil edecek takımlardan Fenerbahçe Ülker, Montepaschi Siena'yı üst üste altıncı kez İtalya ligi şampiyonluğuna ulaştıran Simone Pianigiani'yle anlaştı.

Aynı zamanda İtalyan Milli Takımı'nı da çalıştıran 43 yaşındaki antrenörle, 2 artı 1 yıllık sözleşme imzalandı.
Pianigiani, Siena'nın 2002 yılındaki Saporta Kupası şampiyonluğunda Ergin Ataman'ın yardımcısıydı.

43 yaşındaki Pianigiani, Siena’da 1996-2006 arası 10 yıl yardımcı antrenör olarak görev aldıktan sonra, 2006-2012 arası 6 sezon takımın baş antrenörlüğünü yaptı ve bu 6 yılın tümünde şampiyonluğa ulaşarak İtalya Ligi’nde erişilmesi zor bir rekora imza attı.

Bu süre zarfında 4 kez İtalya Kupa’sı ve 5 kez de İtalya Süper Kupası’nı kazanan Pianigiani’nin Siena takımı, 2009 ve 2011 yıllarında da Final Four’a kalma başarısını gösterdi.

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Basketbol Şube Sorumlusu Semih Özsoy, bu çok değerli antrenörü Fenerbahçe’ye kazandırmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Simone ile hedeflediğimiz büyük başarılara birlikte yürüyeceğiz” açıklamasını yaptı.

Fenerbahçe Ülker Basketbol Şubesi Genel Koordinatörü, Kemal Dinçer ise, bu süre zarfında değerlendirdiği bir çok alternatifler içerisinde, Fenerbahçe Ülker’e en uygun antrenör olarak çok kaliteli, son derece istikrarlı, başarısını ispatlamış Simone Pianigiani de karar kıldıklarını ifade etti.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler