20 Eylül 2024, Cuma
spot_img

Harika gala

Potanın Perileri, Ankara’daki olimpiyat elemeleri maçlarının ilk gününde Porto Riko’yu zorlansa da farklı yendi. Ay-yıldızlı ekibimiz, bugün Japonya’yı da devirirse A Grubu’nu lider bitirecek ve büyük avantaj elde edecek.
Londra Olimpiyatları’na gidecek son 5 takımın belirleneceği eleme karşılaşmalarının ilk gününde A Grubu’nda Porto Riko ile mücadele eden A Milli Kadın Basketbol Takımı, salondan 65-53 galip ayrıldı.

Karşılıklı üçlüklerle başlayan Porto Riko hücum ribauntlarıyla oyuna tutundu, 4. dakikayı 9-8 üstün geçti. Savunmadaki etkinliğini artıran millilerimiz, Tuğba’nın hücumda art arda bulduğu basketlerle skoru lehine çevirdi. Hücumda daha organize olmaya başlayan ve boyalı alanda Tuğçe ile skor bulan ay-yıldızlı ekibimiz, ilk periyodu yine Tuğba’nın üçlüğüyle 24-12’lik galip bitirdi.

İkinci çeyrekte de üstün oyununu devem ettiren ve özellikle savunmadaki başarısıyla dikkat çeken milliler, 14. dakikada 33-13 ile farkı 20 sayıya çıkardı. Porto Riko, kalan bölümde Türkiye’nin hücumda tıkanmasını çok iyi değerlendirdi ve devre sonunda farkı 35-22 ile 13 sayıya indirdi.

Bahar’ın sayılarıyla 24. dakikayı 44-26 üstün geçen ay-yıldızlı ekibimiz karşısında Cortijo ile direnen Porto Riko, 28. dakikada farkı 9 sayıya kadar indirdi ancak son çeyreğe de millilerimiz, 50-39 üstün girdi. Son periyotta Porto Riko farkı tek hanelere de indirdi ve 35. dakikada Sepulveda ile skor 56-48’e geldi. Ancak hücumdaki durgunluğunu çaldığı toplar sonundaki hızlı hücumlarla sonlandıran millilerimiz, salondan 65-53’lük skorla galip ayrılmayı bildi.

Rakip Japonya

A Milli Basketbol Takımımız, A Grubu’ndaki 2. ve son maçını bugün Japonya ile oynayacak. Ankara Spor Salonu’ndaki karşılaşma saat 19.00’da başlayacak ve NTV’den yayınlanacak. Ay-yıldızlı ekibimiz, bugünkü maçı da kazanması durumunda liderliği garantileyecek ve 2. turda B Grubu’nu ikinci bitiren takımla eşleşecek.

Diğer sonuçlar
Hırvatistan-Mozambik: 84-62
Çek Cum.-Y.Zelanda: 70-51
Mali-Kanada: 23-89

Günün programı:
14.30 Mozambik-Kore
16.45 Yeni Zelanda-Arjantin
21.15 Kanada-Fransa

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler