6 Ekim 2024, Pazar
spot_img
Ana SayfaÖZEL HABERDAÇKA’DA KADRO SORUNU | DERİNLİK Mİ, ŞİŞKİNLİK Mİ?

DAÇKA’DA KADRO SORUNU | DERİNLİK Mİ, ŞİŞKİNLİK Mİ?

Son günlerde en çok konuşulan konulardan biri Darüşşafaka Doğuş’taki kadro şişkinliği…

Dile kolay tam 19 oyunculuk bir kadroları var  ve bu şartlar takım olma olgusunu yaratmak açısından oldukça zor.

Peki nasıl oldu da Darüşşafaka Doğuş’un kadrosu bu kadar şişkin hale geldi. Bu konuyu edindiğimiz bilgiler ışığında aydınlatalım.

Öncelikle Daçka’nın Euroleague’den wildcard alması ve Emir Preldzic transferleri yaz döneminin iki kırılma noktası oldu.

Nasıl mı?

Darüşşafaka Doğuş, sezon bittikten sonra kadrosunu Jamon Gordon çevresinde şekillendirmek istedi. Özellikle takım olma kurgusunda önemli rolü olan Ermal Kuqo tutulmak istenen oyunculardan biriydi. Ancak Euroleague dönemi öncesi oluşturulan bütçe çerçevesinde Kuqo’ya beklenen teklif yapılamayınca başarılı pivot Türk Telekom’a gitti. Daçka hemen hamle yaparak Oğuz Savaş’ı renklerine bağladı. Ender Arslan, Milko Bjelica, Manu Markoishvili teknik heyetin isteği doğrultusunda transferleri bitirilen isimlerdi.

Bu dönemde Fenerbahçe’den Serhat Çetin ve Emir  Preldzic transferleri geldi. İki oyuncunun da sarı lacivertlilerle sözleşmeleri vardı. Serhat iki taraf için de uygun şartlar ile yeşil siyahlılara katılırken Emir ‘özel’ bir transfer olarak Daçka’ya katıldı.

Bu hamle planlar içerisinde olan Erwin Dudley’i dışarı çıkardı. Bir takımda iki devşirme olamazdı. Ve Emir’in gelişi – Türk olmak hakkından haliyle vazgeçmek istemeyen – Dudley’i kadronun dışına itti

Semih Erden transferi ise Daçka için önemliydi çünkü içeride fizik üstünlüğü olan, milli takımı iyi geçiren bir isim nokta atışı olacaktı. Zaman zaman konsantrasyon sorunları yaşadığı bilinen Semih ile ilk 4 ay sonunda (Aralık) kulüp çıkış opsiyonu olan sözleşme yapıldı.

Samet, Metin geleceğe yatırım gibi gözüken isimler olurken içeride bir şişkinlik olmaya devam etti. Harangody ve Slaughter wildcard gelmesiyle hız verilen transferlerden oldular.

Dış oyuncularda eksik varken içerideki kalabalığın üzerine bir de Furkan Aldemir eklendi. Kuşkusuz Furkan her takım için bir fırsattı ve Daçka bu transfere, ’4 yıllık sözleşme ile geleceğe yatırım’ gözüyle baktı.

Bu kadar oyuncunun olduğu yerde takım oluşturmak elbette çok zordu.

Bunun üzerine Oktay Mahmuti, antrenman kadrosunu daralttı. Oğuz Savaş, Samet Geyik, Erwin Dudley ve Doğuş Özdemiroğlu özellikle maç idmanlarında takımın dışında kaldılar.

Bu isimlere kontrat bedelleri Daçka ile paylaşılmak üzere teklifler geldi ancak Yeşil Siyahlılar da buna yanaşmayınca henüz net bir adım atılamadı. Samet ve Doğuş’un kiralık olarak gitmesi ise an meselesi.

Euroleague vizesinin hız kazandırdığı transfer hamlelerinin ardından Daçka, artık bir düzen bulmuş gibi. 19 kişilik kadro, çok önemli isimleri dışarıda bırakması pahasına belli bir yere indi. Galatasaray Odeabank yenilgisi her ne kadar yaralayıcı olsa da deplasman karnesi ve Euroleague’deki galibiyetler taşların yerine oturtmak üzere olduğunu gösterdi.

HABER / YORUM | CAN İŞBAKAN

 

 

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler