28 Eylül 2024, Cumartesi
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVTransfere bağlı / GÖKHAN GERMAN

Transfere bağlı / GÖKHAN GERMAN

Maddi sorunlar ve yanlış yabancı tercihleri nedeniyle THY Avrupa Ligi Top 16’ya mucize eseri kalan ve zor bir gruba düşen Galatasaray’ın, geçen yılki başarısını tekrarlama ihtimali yapılacak takviyelere bağlı…

Eski yönetimin verdiği yanlış kararların ceremesini çeken Galatasaray, kolay grubu zor geçip Top 16’ya kalırken, oldukça yıprandı ve güç kaybetti. Öfkeyle kalkıp, zararla oturan, bu nedenle sponsoru olmayan Sarı Kırmızılılar’ın kaderi yapacakları takviyelere bağlı. Aradori, Jawai ve Vouguikas’ın gitmesi takımın yararına. Burada sorgulanması gereken, yola bu üç isimle neden çıkaldığı?… Ama Furkan’ın gitmesi, takımı derinden yaraladı. Savunmada her açığı kapayan, ikili oyunlar sonrası hücumda beklenin üzerinde katkı veren, bütün ribauntları toplayan Furkan’ın yeri kolay dolmayacak.

Savunmacı olmaları gerek

Eldekilere bakacak olursak, 8 tane kaliteli isim var. İki transfer yapılacağı söyleniyor. Arroyo’ya yardımcı olabilecek, topla oynayabilen, hücumlara zenginlik katabilecek bir skorer forvet ile, kaliteli bir pivot rotasyonu tamamlar. Bu iki yeni oyuncunun aynı zamanda iyi savunmacılar olmaları çok önemli.

Grup çok zor
Ama gruba baktığımızda, ilk dörde kalabilmek geçen yılki kadar kolay olmayacak gibi görünüyor. Real Madrid ve Barcelona’nın ilk iki için en önemli aday olduğunu, her ne kadar eski güçlerinde olmasalar da müthiş bir geleneğe ve tecrübeye sahip Panathinaikos ile Maccabi’yi gözününe aldığımızda, üstüne üstlük beklentilerin çok üstüne çıkan Kızıl Yıldız ile Zalgiris’i de hesaba katarsak, Sarı-Kırmızılılar’ın çeyrek finali görmesi bence büyük sürpriz olur. Tabii ki maçlar oynanmadan kazanılmıyor. Ergin Ataman ve takımın son iki yılda dibe vurduktan sonra dimdik ayağa kalktığını gördük. Bakalım bu yıl da küçük çaplı bir mucize gerçekleştirebilecekler mi?

Artılar

İki yıldır, sakatlıklar, cezalılar, takımdan ayrılanlar nedeniyle çok zor günler geçirdiler ama hepsini bir şekilde aşmayı bildiler. Arroyo, Sinan, Ender, yeni gelen Kerem Gönlüm bu takıma, pes etmeyen, inatçı bir karakter katıyor. Arroyo, ikili oyunları müthiş oynayan, takımdaki herkese devreye sokabilen, çoğu takımda bulunmayan bir oyun kurucu. Pocius da, Micov’a benzemeye başlarsa önemli bir hücum gücüne sahip olurlar.

Eksiler

Savunmaları felaket. Özellikle Furkan’ın gitmesinden sonra daha da aşağı düştüler. Potalarında maç başına 80 sayı civarı sayı görüyorlar. Bu savunma ile başarılı olmaları imkansız. Yeni gelecek olanlarla beraber Ergin Ataman’ın daha başarılı bir savunma stratejisi geliştirmesi gerekiyor. Top 16’da sadece atarak maç kazanılmaz. Nitekim daha yumuşak geçen ilk turda bile 90 sayı attıkları maçı dahi kaybetmişlerdi.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler