18 Ekim 2024, Cuma
spot_img
Ana SayfaTHY EUROLEAGUEAnadolu Efes, Virtus'a patladı / GÖKHAN TÜRE

Anadolu Efes, Virtus'a patladı / GÖKHAN TÜRE

Euroleague’de tam 7 maçtır galibiyete hasret kalan Anadolu Efes, sezonun flaş ekiplerinden Virtus Bologna’yı Sinan Erdem Salonu’nda açık farkla mağlup etti ve üzerindeki ölü toprağını attı.

Sezon başından bu yana “zayıf karnı” olan savunmada, ligin en iyi hücum takımlarından biri olan Virtus’a karşı gösterdiği direnç dünkü galibiyetin anahtarıydı. Bu sezon geride kalan 21 maçta 4. kez rakibini 80 sayının altında tutmayı başardı Lacivert-Beyazlılar… Bunlardan birinde Olympiakos’a 75-57 kaybeden Efes, diğer 2 maçta Valencia (77-73) ve Panathinaikos’u (71-68) yenmeyi başarmıştı.  Dün de 82,3 sayı ortalamasına sahip Virtus’u, özellikle maçı kopardıkları ilk yarıda 29 sayıda sınırladılar. Bu da Virtus’un maçı kazanmaya dair inancı ile birlikte direncini de yerle bir etti. Zaten hücumda üretim açısından kaybettiği çoğu maçta dahi sıkıntı yaşamayan Efes, ikinci yarıda bu farkın avantajını korumayı başardı.

Thompson, Efes formasını giydiği günden bu yana ilk kez bu kadar dominant bir oyun ortaya koydu. Son dönemde iyiden iyiye Larkin’in eline bakan Lacivert-Beyazlılar, Thompson’ın sorumluluk alması ve savunma kadar hücumda da agresif bir görüntü içinde bitiriciliğini konuşturmasıyla fark yarattı dün… 23 dakikada % 83 saha içi isabetle 26 sayıya imza atarken, 2 ribaund, 2 asist ve 5 top çalma ile 31 verimlilik puanına ulaştı. Elijah Bryant da 32 dakika sahada kalıp 21 sayı, 3 ribaund, 3 asist üreterek Efes’e müthiş bir konfor alanı yarattı. Sakatlıktan dönen iki isim Willis ve Jones da boyalı alanda Oturu ile birlikte “caydırıcı” olmayı başarıp özellikle de Shengelia’nın üretimini aşağıya çekince Anadolu Efes mağlubiyet serisine görkemli bir kazanımla son vermiş oldu.

Önümüzdeki hafta yine Sinan Erdem Salonu’nda Barcelona ile oynayacak olan Efes için artık kalan 13 haftada her maç “final” niteliğinde…

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler