19 Eylül 2024, Perşembe
spot_img
Ana SayfaTHY EUROLEAGUEEuroLeague’den Notlar / Tan Özbudun

EuroLeague’den Notlar / Tan Özbudun

Barcelona, Efes’i İstanbul’da Yıktı
Geçen sezonun iki finalistinin, Sinan Erdem’de müthiş bir atmosferde karşılaştığı bu maç, belki de sezonun şimdiye kadar oynanan en çekişmeli maçı oldu. Karşılaşmanın uzatma bölümünde hakemlerin çok tartışılan kararlarıyla maçın önüne geçmesi sonucunda, temsilcimizde Larkin 5 faul ve Ergin Ataman’da üst üste 2 teknik faul alarak oyundan atıldı. Anadolu Efes’te 26 sayı, 5 riabund, 4 asist, 1 top çalma ile yıldızlaşan Micic Barcelona’nın 93-95 galip gelmesine engel olamadı. Sene başında Efes’ten Barcelona’ya transfer olan Milli oyuncumuz Sertaç’ın, 20’dakikada bulduğu 24 sayı Barcelona’ya galibiyeti getirdi desek yeridir. Bir diğer fark yaratan unsur ise hücum ribuandları oldu, Barcelona takım halinde toplam 16 hücum ribaundu toplarken temsilcimiz ise bu alanda sadece 2 ribaund toplayabildi.

Fenerbahçe Beko Kendini Buldu
Son haftalarda üst üste kötü sonuçlar alan temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Ataşehir’de Monaco’yu 96-86’lık skorla geçerek kötü seriyi bitirmiş oldu. Özellikle tempolu oyun onanırken bambaşka bir takım olan Fenerbahçe Beko’nun, sezonun başından beri hücuma çıkarken yaptığı basit top kayıplarının maçın ilk yarısında da devam etmesi düşündürücü. İlk yarıda hiç sayı atamayan Guduric’in ikinci yarıda 18 sayı bulması ve Fenerbahçe’nin takım halinde alışık olmadığı bir yüzdeyle (%59) yayın gerisinden isabet bulması galibiyeti getiren unsur oldu. Monaco’da Mike James’in 31 sayısı ve Yakuba’nın bulduğu 15 sayı takıma galibiyet için yetmedi.

Haftanın Olayı
Son 3 maçında 3 yenilgi alan Ettore Messina’nın takımı Armani Milano, favori olarak görüldüğü Alba Berlin deplasmanından da şok bir yenilgi alarak kötü gidişatına devam etti. Alba Berlin’de 21 sayıyla maçın en skoreri olan Marcus Eriksson takımına galibiyeti 81-76’lık skorla getirdi. En son 9.haftada Fenerbahçe’yi Ataşehir’de 63-48’le geçen Milano, o karşılaşmadan beri galibiyet yüzü göremiyor. Arıca hafta içinde Bahçeşehir’den Milano’ya transferi gerçekleşen Ben Bentil’de, 9’dakika sahada kalırken 8 sayı, 6 ribaundla takımına katkı verdi. Milano bu sonuçla 8 galibiyette kalırken, Alba Berlin ise 5. galibiyetini bulmuş oldu.

Haftanın Oyuncusu
Olympiacos, Uncis Kazan’ı uzatmaya giden maçta 84-87’lik skorla geçmeyi başardı. 36 verimlilik puanıyla haftanın oyuncusu olan Sasha Vezenkov, Unics deplasmanında 38’dakikada 22 sayı, 7 ribaund, 3 asist, 5 top çalmayla galibiyetin mimarı oldu. Öte yandan ev sahibi takımda, İsaiah Canaan ve Lorenzo Brown’ın toplamda buldukları 41 sayı mağlubiyete engel olamadı.

Haftanın Koçu
Dejan Radonjić’in ekibi Kızılyıldız, Euroleague’in formda ekiplerinden Zenit’i deplasmanda 58-69’la geçmeyi başardı. Özellikle ilk üç çeyrek sonunda skorun 40-58 olması, Kızılyıldız ekibinin ne kadar iyi savunma yaptığının en büyük göstergesi. Ayrıca Kızılyıldız’ın, sezon başından beri yayın gerisinden yüksek bir yüzdeyle isabet bulan Zenit’i bu maçta ’te tutması da bir diğer önemli olay.

Dikkat Çeken İstatistik
Fenerbahçe Beko’da Jan Vesely, Monaco karşısında da yine inanılmaz istatistiklere imza attı. Jan Vesely 31’dakika sahada kalırken, 20 sayı, 10 ribaund, 5 asist, 2 top çalmayla, double double yapmış oldu ve aynı zamanda 32 verimlilik puanına ulaştı. Maç sonu Fenerbahçe Beko başantrenörü Djordjevic, Vesely’nin hastalıktan dönmesine rağmen çok iyi mücadele ettiğini belirtti.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler