24 Ekim 2024, Perşembe
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVTopun değerini bilmedik! / GÖKHAN GERMAN

Topun değerini bilmedik! / GÖKHAN GERMAN

Çok heyecanlı, çok da umutluydu tüm Fenerbahçeliler… Madrid sokakları ve Barclaycard Center Sarı-Lacivert’ti, Kadıköy’den farkı yoktu salonun. Real Madrid’in saha avantajı vardı ama seyirci avantajı yarı yarıyaydı… İlk periyot da istediğimiz gibi başladı ama 2. çeyrekteki felaket, maçın senaryosunu da yazdı.

Real Madrid’in oyun karakteri belli. Çok koşuyorlar, açık alanı çok seviyorlar, tempoyu bulduklarında da durdurulmaları imkansıza yakın hale geliyor.

İlk devrede top kaybetmediler

Burada işin kilit noktası mümkün olduğu kadar az top kaybı yapmak, hücum ribauntlarını zorlayıp net savunma ribaundu almalarını engellemek, dolayısıyla onlara hızlı hücum fırsatı vermemek.

Ama 2. çeyrek oynanırken Fenerbahçe tam 8 top kaybı yaptı, bunların çoğu da potamıza turnike olarak geri döndü. Real Madrid’i de ritimden çıkarmak için onları top kaybına zorlamamız gerekiyordu, İspanyol ekibi devre bittiğinde ‘0’ top kaybı yapmıştı.

Hâl böyle olunca istedikleri ritmi buldular, buldukça da coştular. Efes maçında 6/6 üçlük atan Rivers dün 5/5 üçlükle başladı. Real ilk yarı tam 18 asist yaptı. Savunmamız düştükçe düştü…

2. periyotta yenilen 35 sayı ve oluşan 21 sayılık farkın da telafisi olmadı. Fenerbahçe 3 periyodu galip bitirdi, sadece 2. çeyreği ve maçı kaybetti.

Hakemler izin vermedi

Real Madrid yıllardır Final-Four ve final oynuyor. Fenerbahçe Ülker’in ilk Final-Four’u… Sadece iki oyuncunun Final-Four tecrübesi var. Bu seviyelerde de deneyim çok önemli.

Real Madrid de hiç bir hatayı affetmedi, tam 14 üçlük isabeti buldu, 11 hücum ribaundu aldı. Top kayıpları ve hücum ribauntları nedeniyle Real bizden 10 fazla hücum etti. Maçın skoruna da bakınca 5 topluk fark var.

Hesap basit aslında… 14 yerine 9 top kaybı yapsak, skor kafa kafaya gelecek.

27 sayıdan, yine de geri dönmeyi denedi Sarı-Lacivertliler… Fark 14’lere indi ama kaçan turnikeler, basit hatalar ve hakemlerin bir kaç düdüğü buna izin vermedi… Hakemler, en ufak bir riski bile göze
almadılar bu anlarda (!)…

Maç öncesi pota altında avantajlı olduğumuz düşünülüyordu.

Ama 3 pivotumuz hiç faydalı olamazken, sakatlıktan çıkan Bjelica’nın formsuzluğu takımı çok olumsuz etkiledi. Hücum düzenlerinde yeri geldiğinde oyun kurucu gibi oynayan Bjelica MVP seçildiği sezonda çok kritik bir anda sakatlanınca, Final-Four’a fizik olarak hiç hazır gelemedi.

87 sayı yetmedi

Ayon 18 sayı ile bizim uzunları denize dökerken, Nocioni de tecrübesini fazlasıyla konuşturdu.

Takımın Final-Four’a kalmasında büyük rol oynayan Zizis de dün çok etkisiz kalırken, Vesely, Goudelock ve Bogdanovic’in bireysel çabaları ile 87 sayı üretildi ama bu bile kazanmaya yetmedi.

Kazanmak için tempoyu belirlemek gerekiyordu. Sahada Real Madrid basketbolu oynandı maalesef. Fenerbahçe harika bir sezon geçirdi, Final-Four’a kalarak hepimizi mutlu etti. Ama dünkü oyun final için yeterli olmadı. Umarım bu Final-Four bizler için alışkanlık olur. Alışkanlıklar da şampiyonluk getirir…

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler