10 Mart 2026, Salı
spot_img
Ana SayfaLİGLERBasketbol Süper LigZagars döndü, derbide Fener güldü

Zagars döndü, derbide Fener güldü

- Advertisement -
- Advertisement -

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde Fenerbahçe Beko ile Beşiktaş Fibabanka arasında derbi heyecanı yaşandı. Mücadeleyi Fenerbahçe Beko 90-79 kazandı.

Fenerbahçe Beko’nun genç oyuncusu Arturs Zagars uzun süreli sakatlığının ardından bu maç ile sahalara döndü.

Tempolu başlanan karşılaşmanın ilk çeyreğini Beşiktaş son saniye üçlüğü ile 21-23 önde geçerken; soyunma odasına Fenerbahçe Beko’nun 53-41 üstünlüğü ile gidildi.

İlk yarıda Fenerbahçe adına 16 sayı ile oynayan Nigel Hayes devrenin en skorer ismi olurken; Jonah Mathews 9 sayı ile Beşiktaş’ın en skoreriydi.

İkinci yarının başında daha etkili bir görüntü orataya koyan Beşiktaş son çeyreğe girilirken farkı 1 sayıya çekti; 66-65.

Final periyodunda kontrol tekrar Fenerbahçe’ye geçti. Bitime 4 dakika kala sarı lacivertliler farkı çift haneye taşıdı; 83-73. Son dakikaya 88-79 önde giren Fenerbahçe Beko, mücadeleyi 90-79 kazandı.

Fenerbahçe Beko adına Nigel Hayes 29 sayı 3 ribaund 3 asist, Devon Hall 11 sayı 5 ribaund 3 asist, Sertaç Şanlı 10 sayı 5 ribaund 2 asist ile maçı tamamladı.

Beşiktaş Fibabanka’da Jonah Mathews 15 sayı 2 ribaund 2 asist, Dustin Sleva 12 sayı 6 ribaund 1 asist, Kelan Martin 12 sayı 3 ribaund üretti.

Bu sonuçla Fenerbahçe Beko 14. maçında 13. galibiyetini alarak zirvedeki yerini korudu. Beşiktaş ise 9 galibiyette kaldı.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler