13 Şubat 2026, Cuma
spot_img
Ana SayfaMEDYADA BASKETBOLTarih, Ergin Ataman ile yazılır / CEM PELİSTER

Tarih, Ergin Ataman ile yazılır / CEM PELİSTER

Abdi İpekçi’de dün akşamı düşünüp bunları kelimelere dökmeye çalıştıkça tıkanıyorum. MFÖ'nün Bodrum'u anlatmak için yazdığı şarkıya, "Nasıl Anlatsam Nereden Başlasam" diyerek başlaması gibi adeta. Galatasaray'ın hikayesi, "Oscar" alan filmler tadındaydı. Perde gerilimle başladı ama mutlu sonla kapandı.

Dün ve diğer final maçlarında olanlar resmen basketbolun doğrularından çok ziyade tutkuların zaferiydi. Göksenin'in yaptıklarına bakıp da buna inanmamak mümkün mü sizce? Aslında hepsi; yönetimin üstün çabasıyla hayata küstürülmüş Galatasaray taraftarıyla bir olup, onur mücadelesine giren yenilmez armadanın isyanıydı.

Zafer 40 dakika sonunda gelmiş gibi gözükebilir, inanın öyle değil. Ergin Ataman başta olmak üzere hem maddi hem de manevi açıdan feda edilen çok şey var. Ergin Ataman'ın tatil yerine rahatsızlığıyla uğraşarak sezona başlaması buna dahil.

Ergin Ataman'a henüz ikinci maç olan AEK galibiyetinden sonra, "Kupa gelecek mi?" diye sormuştum. Koç, bugün geçtiği yolu o günden bilerek, "Euroleague'ten gelecek takımlar var onlar geldikten sonra bakalım" demişti. Galatasaray hem turları hem de koçun işaret ettiği Euroleague takımlarını "teker teker" geçip aldı kupayı. Yöneticilerin değil spor adamlarının yönettiği basketbol bir kez daha taraftarları en az maliyetle en çok sevindiren şey oldu. Galatasaray taraftarları bu sayede, bu sezon ilk kez doyasıya "Şen Ola Cimbom, Şen Ola" diyerek her yeri inletti.


Kaynak:
cnn turk

Kaynakcnn turk
BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler