19 Şubat 2026, Perşembe
spot_img
Ana SayfaMEDYADA BASKETBOLÖrs'ün ağzından Naumoski / ÜMRAN KAYA KAPANLI

Örs'ün ağzından Naumoski / ÜMRAN KAYA KAPANLI

Anadolu Efes Spor, EA7 Emporio Armani Milano karşılaşmasındaki Petar Naumoski'nin formasını emekli edecek.
 
 
Türk Basketbolunun bugün geldiği noktada Anadolu Efes'in katkıları inkar edilmez boyutlardadır. Basketbol ülkemizde averaj bir spor dalı iken Anadolu Efes'in Avrupa'daki başarıları dikkatleri basketbol sahalarına çekti, birçok aile çocuğunu basketbolcu yapmak için bulunduğu yerde adresler aramaya başladı, basketbol oynayan gençler Ufuk Sarıca gibi şut atmaya çalıştı, terleyenler Naumoski gibi terini formasına sildi. 
 
Türk Basketbolu'nun bugünlere gelmesinde gerçekten büyük katkısı olan Petar Naumoski'nin formasını Anadolu Efes, Milano maçında emekli edecek.
 
Naumoski'yi o dönemin koçu Aydın Örs'e sorduk… İşte Örs'ün ağzından Naumoski…
 
* Türkiye'ye geldiğinde onu kimse tanımıyordu, Rabodnicki'de oynarken dikkatimizi çekmiş, kasetlerini getirtmiştik. Onun transferinde kasetini Oktay Mahmuti'nin emekleri herkesten fazladır.
 
* İlk kontratı 50 bin Alman Markı idi (yakaşık 30 bin dolar). Biz onun iyi oynayacağını biliyorduk ve kısa sürede de adapte olup fenomen haline geldi.
 
* Efes Pilsen olarak takım oyunu oynuyorduk ama en önemli parçalardan biri olan Naumoski sınıf atlamamızda önemli rol model idi. 
 
* O yıllarda çocuklar Ufuk Sarıca, Volkan Aydın, Naumoski'yi seyredip basketbola başladı. Bugünün Euroleague'si sayılabilecek Şampiyonlar Ligi'nde mütevazı bütçelerle çok güçlü takımlarla başabaş mücadele ediyorduk. 
 
* Naumiski'nin de etkisiyle Avrupa'nın en az top kaybı yapan takımıydık. Skor düşük olurdu, savunma ağırlıklı oynar, rakibe fazla top kaybı yaptırır, dolayısıyla rakipten daha fazla top kullanırdık. Naumoski'nin savunması averajdı ama ayakları çok kuvvetli olduğu için kolay geçilmezdi.
 
* Onu set hücumunda teke tek durdurmak zordu, drive eder gibi yapar, geriye adım alıp şutunu atardı, ya da geçip turnikeyi bırakırdı. Egosu yüksek gibi görünürdü ama yaptığı asistler bize maç kazandırırdı.
 
* Çok iyi antrenman yapar, idmandan önce ve sonra mutlaka kendi başına çalışırdı.
 

* İnsan olarak 4-4'lük bir karaktere sahiptir. Son derece dürüsttür. Onun gibi bir oyuncuyla çalıştığım için kendimi şanslı sayıyorum. 


Kaynak:
Basketfaul

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler