1. Otobüsü bırakıp bardağa bakalım
Aralarında Olimpiyatların madalya rekortmeni Michael Phelps'in de bulunduğu bazı sporcular, müsabakalar sırasında vücutlarında büyük kırmızı lekelerle görüntülendi.
Özellikle yüzücüler ve jimnastikçilerde ve Amerikan olimpiyat ekibinde neredeyse Rio'nun "vazgeçilmez aksesuarı" olan bu lekeler ne ve neden herkes onları konuşuyor?
İster inanın ister inanmayın, bu lekeler "bardak çekme" terapisinin izleri.
Sporcular bu tedavinin ağrılarına iyi geldiğini, sürekli antrenmandan ve yarıştan yorulan vücutlarının iyileşmesini hızlandırdığını söylüyor.
Belaruslu yüzücü Pavel Sankovic de aşağıdaki fotoğrafı paylaştı
Tabii sporcular bu amaçla başka teknikler de kullanıyor, spor masajı, sauna, buz banyosu ve kaslara basınç uygulayan özel giysiler. (BBC.com )
2. Her şeyi bırakalım Mete Gazoz gibi Olimpik Sporcularımıza bakalım
Mete Gazoz dün akşam herkese OKÇULUK seyretmeyi başaran bir Türk genci; “Ben kimseyi örnek almam” diyor “Çünkü herkesten daha iyisini yapabilirim”. (Socrates dergisi)
Yeni nesil özgüvenli yetişiyor, umarım seni örnek alırlar Teşekkürler sana Mete, bizi OKÇULUĞUN içine çektiğin için!
3. Rakiplerimize bakalım, oyun anlayışlarını görelim
YOSHIDA Bilyoner.com KBL' de oynayabilir mi?
Sizin cevabınızı bilmiyorum, ama seyri keyif veren bir basketbol oyuncusu olduğu kesin. Çok hızlı, korkusuz, sahayı mükemmel görüyor, oyunu okuyor, takım arkadaşlarının oyununu güzelleştiriyor.
Ama henüz Türk oyuncularımızla tanışmadı!
4. Fransa’yı, Avustralya’yı bırakalım, Japonya’ya bakalım
Bugün oldukça zor bir maça çıkacağız. Kazanmamız gereken bir maç. Rakip farklı tempoda oynuyor, bizim ligimizin alışık olmadığı bir sistemle karşımıza çıkacak.
Avantajlarımız; Bir gün maç yapmadan hem fiziksel, hem mental olarak dinlendik. Taktiksel hazırlık yapma şansımız oldu. Giderek artan bir performansımız var.
Kazanmak için neler yapabilir?
İlk iki yazımın dışında bu maça özel olarak aklıma gelenler şöyle;
* Onlar bizi oyun düzenimizden çıkarmadan biz onları alışık oldukları sistemin dışına itebiliriz.
* Hızlı hücumlarını başlamadan kesmeliyiz. Her topun hücum ribaunduna en az 3 kişi ile girip, alamadıklarımızı saha dışına tipleyerek (dokunarak) oyunun durmasını, kaçırdığımız atışlardan sonra topun ölmesini sağlayıp savunmaya yerleşebiliriz.
* Geri koşmak yeterli olmayacak, adamlarımızı çabuk paylaşmalıyız.
* Uzun oyuncularımızı ikili sıkıştırma yemesinler diye yüksek posttan besleyeceğiz, bu etkin olacaktır. İçeri-dışarı top paylaşımı önemli, her oyuncunun elinin sıcak olması lazım.
* Hücumda cesurca çemberi tehdit etmeliyiz.
Mücadeleye devam, şansınız bol olsun!
5. İddaa Gelirlerine değil, Gider Kalemlerine bakalım
Resmi açıklama henüz yapılmasa da TBF’ye gelen bir yazı dolayısıyla 2016 yazındaki tüm basketbol liglerindeki hazırlık maçları ve turnuvalarında “İDDAA GELİRİ” olmayacağı kesinleşmeye başladı.
Peki nasıl olacak? Hem gelir yok, hem de gider çok; yayın payı, hakem- teknik komiser-federasyon temsilcisi-istatistik ekibi ücretleri ve konaklama masrafları, TBF’ye başvuru ücreti…
Büyüklerimiz gider kalemleri konusunda mutlaka bir jest düşünmüşlerdir! Hayırlısı.
Kaynak: Basketfaul