A Kadın Milli Takımımız, FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nın açılış maçında Fransa ile karşılaştı. Mücadeleyi Fransa son pozisyondaki savunmasıyla 71-69 kazandı.
Mücadeleye etkili bir giriş yapan ay yıldızlılar ilk çeyreği 23-22, ilk yarıyı ise 44-36 önde tamamladı.
İkinci yarının başında iki takımın da hücumda statik kaldığı anlar yaşandı. Final periyoduna girilirken tabelada 54-48 üstünlüğümüz vardı.
Maç boyunca serbest atış çizgisinde zorlanan ay yıldızlılarımıza karşı Fransa bitime 2:30 kala öne geçti; 65-64. Mücadelenin son dakikasına girilirken tabelada 68-67 Fransa’nın üstünlüğü vardı. 38 saniye kala Ayayi’nin üçlüğü ile Fransa skoru 71-67 yaptı. Mola sonrası bitime 37 saniye kala çizgiye giden McCowan skoru 71-69 yaptı. 13 saniye kala Fransa hücumdan boş döndü ancak son hücumda Alperi Onar bloğu geçemeyince mücadeleyi 71-69 Fransa kazandı.
Ay yıldızlılarımızda Tearia McCowan 20 sayı 14 ribaund 1 asist, Olcay Çakır 18 sayı 2 ribaund 5 asist üretti.
Fransa cephesinde Janelle Salaun 22 sayı 4 ribaund 1 asist, Valeriane Ayayi 14 sayı 7 ribaund 1 asist ile oynadı.
Millilerimizin serbest atış çizgisinden 19/33 atarak %57 seviyesinde kalması dikkatleri çekti.
Yine moral bozucu bir mağlubiyet. Galip gelsek herşeyi yapabilecek yeniden uynanacak bir takım ama bu mral bozukkluğuyla yine gruptan çıkamazsak şaşırmam.